Dolar

32,5430

Euro

34,8906

Altın

2.436,82

Bist

9.645,02

PYD'nin yöneticilerini kaçırdığı Kürt partisinden açıklama

Suriye'de PYD'nin yöneticilerini kaçırdığı Suriye Kürt Birlik Partisi Genel Sekreteri Bıro, açıklamalarda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-18 01:01:12

PYD'nin yöneticilerini kaçırdığı Kürt partisinden açıklama

Suriye Kürt Birlik Partisi Genel Sekreteri Bıro, "PYD'nin silahlı güçleri tarafından yapılan baskında, Hasan Salih'in de aralarında olduğu toplam 6 üst düzey yetkiliyi alıkoydular." açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) çatısında yer alan Suriye Kürt Birlik Partisi (SKBP) Genel Sekreteri İbrahim Bıro, SKBP Genel Sekreteri Yardımcısı Hasan Salih'in de aralarında olduğu 6 üst düzey yetkilinin PKK/PYDtarafından alıkonulduğunu doğruladı.

Bıro, düzenlediği basın toplantısında, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye bağlı silahlı güçlerin Suriye'nin kuzeyinde yer alan Haseke vilayetinin Amude kasabasında SKBP binasına baskın düzenlediğini belirterek, "PYD'nin silahlı güçleri tarafından yapılan baskında, SKBP Genel Sekreteri Yardımcısı Hasan Salih'in de aralarında olduğu toplam 6 üst düzey yetkiliyi alıkoydular." dedi.

Kısa bir süre önce PYD'ye bağlı silahlı güçler tarafından yine ENKS'nin çok sayıda üyesinin alıkonulduğunu hatırlatan Bıro, "DEAŞ'a karşı savaşırken şehit olan bir Peşmerge'nin cenaze törenine katıldıklarından dolayı ENKS üyesi yaklaşık 50 kişi keyfi bir şekilde yakalanıp, PYD'nin zindanlarına atıldı." diye konuştu.

Başı sıkıştığı veya kendisini baskı altında hissettiği zaman PYD'nin ENKS'ye saldırdığını kaydeden Bıro, "Halk eskisi gibi onlara (PYD) destek vermiyor ve her geçen gün zayıflıyorlar. DEAŞ savaşının sonuna doğru geliyoruz. ABD'nin özellikle PYD'ye olan gereksinimi de azalıyor. Onlar da elde ettikleri yenilginin hıncını ENKS'den çıkarmak istiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Rakka savaşı için de ciddi bir hazırlık yapıldığının farkındayız diyen Bıro, şunları söyledi:

"PYD elindeki militan sayısını artırmak için her gün köylere saldırı düzenleyip halkı zorla sözde mecburi askerliğe götürüyor. Bir yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden binlerce Suriyeli Peşmerge DEAŞ'a karşı savaşırken, PYD gidip üniversitede okuyan gençleri mecburi askerlik adı altında savaşa gönderiyor.

PYD, Suriye'nin kuzeyinde elinde tuttuğu bölgelerde ENKS çatısı altında olan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi başta olmak üzere birçok partinin üst düzey yöneticilerini hiçbir gerekçe göstermeden alıkoyup zindanlarda tutuyor."

 

Haber Ara