Dolar

32,3351

Euro

35,1721

Altın

2.245,13

Bist

8.718,11

PYD'nin Afrin hezimeti sonrası Salih Müslim'den açıklama

PYD'nin eski Eş Başkanı Salih Müslim, 'Afrin’de mücadele bitmedi, tarz değişti' dedi. Müslim'in bu açıklaması PYD'nin kendisine destek vermeyen Kürt vatandaşların evlerine tuzakladığı bombalar ve Afrin sokaklarına gömdüğü mayınlar akıllara geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-19 13:37:01

PYD'nin Afrin hezimeti sonrası Salih Müslim'den açıklama

TSK ve ÖSO'nun Afrin'de kontrol sağlamasının ardından açıklama yapan PYD'nin eski Eş Başkanı Salih Müslim, şunları söyledi:

"Bugün Afrin'de olanlar, sivillerin savunulması için atılan bir adımdır. Sivillerin kurtulması için bir hamle yapılmıştır. Afrin'de mücadele ve savaş bitmemiştir. Tam tersine devam ediyor. Burada savaş, tarzı değişmiştir. Halkın orada olduğu zaman mücadele etme ve savaş yürütme koşulları yoktu. Çünkü Türk devleti, sivilleri hedef alıyor, katliam yapıyordu. Düşmanın ‘Kimse Afrin'de kalmamıştır' propagandası tamamen yalandır. Kimse buna itibar etmesin. Afrin merkezi ve çevresinde YPG ve YPJ savaşçıları var ve mücadele ediyor. Halka sözleri var, sonuna kadar da bu sözü yerine getireceklerdir. Hiç bir zaman Afrin, bırakılmayacaktır.”

AFRİN'DE MAYIN ve BOMBALAR TEMİZLENİYOR

Müslim'in bu açıklaması PYD'nin kendisine destek vermeyen Kürt vatandaşların evlerine tuzakladığı bombalar ve Afrin sokaklarına gömdüğü mayınlar akıllara geldi.

TSK ve ÖSO temizleme çalışmalarını sürdürüken bu sabah bir binada örgütün tuzakaldığı bomba patladı. Gerçekleşen patlamada ÖSO mensubu şehit olurken 7 kişinin öldüğü belirtildi. İki yeğenini kaybeden bir Afrinli "PYD'nin kendilerinden olmayan Kürtlerin evlerine bombalar tuzakladığını" söyledi.

Haber Ara