Dolar

32,4781

Euro

34,9319

Altın

2.435,57

Bist

9.716,77

PYD'nin ABD bayraklarına karşı sınıra 3 bin bayrak asıldı

Akçakale Belediye başkanı Abdulhakim Ayhan Suriye’nin Tel Abyad ilçesi’ne asılan üç ABD bayrağına karşılık sınır hattına üç bin Türk bayrağı astırttı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-21 16:08:35

PYD'nin ABD bayraklarına karşı sınıra 3 bin bayrak asıldı

Ajansların haberine göre Geçtiğimiz günlerde Suriye'nin Tel Abyad ilçesine PYD tarfından asılan Amerikan bayraklarının ardından, harekete geçen Akçakale belediye başkanı Ecz. Abdulhakim Ayhan, Münbiç köyüne asılan üç Amerikan bayrağına karşılık, Akçakale sınır hattına, beş km uzunluğunda 3 bin adet bayrak asarak, PYD'ye tepkisini gösterdi.

Ayhan yaptığı açıklamada, "Hemen yanı başımızda bulunan Suriye'ninTel Abyad ilçesinde her gün bir yeni bayrak asılıyor. Daha önceki dönemlerde de DAEŞ (IŞİD) bayrağı asılmıştı. Fakat son dönemlerde PYD ne yapacağını şaşırmış durumda. Şimdi de Amerika bayraklarını asarak Amerika'ya sığınıyorlar. Elhamdulillah Biz kendi sınırımızı koruyacak güçteyiz. Kimsenin bayrağının arkasına sığınacak kadar aciz değiliz. Sayın Cumhur başkanımız ve Hükümetimizin Fırat Kalkanı operasyonunda Türkiye'nin gücünü çok iyi gördüler. Biz Tel Abyad'la bir elmanın yarısı gibiyiz. Sınırlar çizildikten sonra bir çok yakın akraba ikiye bölünmüş, bir kısmı Suriye'de bir kısmı Türkiye'de kalmıştır. Bu yüzden İlçe halkımızın akrabaları hemen karşı taraftadır. Bu topraklarda Araplar ve Türkmenler yaşamaktadır. Kimse bu insanların topraklarına göz koyamaz. İnşallah bu savaş biter, misaifr ettiğimiz Suriye kardeşlerimiz kendi vatanlarına evlerine döner, bizde onları ziyaret ederiz” dedi.

Haber Ara