Dolar

32,5967

Euro

34,8303

Altın

2.503,68

Bist

9.460,67

PYD kontrolündeki Rakka’da geçtiğimiz ay 333’ü aşkın sivil hayatını kaybetti

Suriyeli aktivistler, geçtiğimiz Ekim ayında, Rakka’ya yönelik hava ve kara saldırıları sonucunda 333 sivilin hayatını kaybettiğini kayıt altına aldıklarını bildirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-07 12:09:04

PYD kontrolündeki Rakka’da geçtiğimiz ay 333’ü aşkın sivil hayatını kaybetti

TIMETURK | HABER MERKEZİ 

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Güçleri'nin, Rakka'ya yönelik 500 hava saldırısı gerçekleştirdiğini bildiren aktivistler, saldırılar sonucunda 312 sivilin öldüğünü, kentte büyük bir yıkım meydana geldiğini ifade etti.

Rakka Sessizce Katlediliyor İnsiyatifi ise Suriye Demokratik Güçleri (SDG) militanları tarafından düzenlenen füze ve top ateşi saldırılarında 9, DEAŞ terör örgütü tarafından döşenen mayınların patlaması sonucunda da 10 sivilin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Kentte bulunan Yerel aktivistler, geçtiğimiz hafta yayınladıkları raporda, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Güçleri ve SDG, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Rakka kentini IŞİD terör örgütünden kurtarmak için düzenlediği operasyon kapsamındaki bombardımanlarında bin 873 sivilin öldüğünü kayıt altına almıştı.

51 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

ABD öncülüğünde Suriye ve Irak'ta IŞİD karşıtı hava operasyonları düzenleyen Uluslararası Koalisyon Güçleri ise 24 Ekim Perşembe günü yaptığı açıklamada ise Koalisyon'a ait savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırılarında 51 sivilin öldüğünü bildirilmişti.

Suriye'de faaliyet gösteren 17 Sivil Toplum Kuruluşu, 22 Ekim Salı günü, “Deyr-i Zor Tavrımız” başlığıyla yayınladıkları ortak bildiride, Uluslararası Koalisyon Güçleri'ne, kent ve çevresinde yürüttüğü operasyonlarda insan haklarına saygıya öncelik vermesini talep etmişti.

Haber Ara