Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

PYD'den yeni talep: BM IŞİD'liler için Suriye'de özel mahkemeler kursun

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Avrupa IŞİD'li tutuklu vatandaşlarını geri alsın' açıklamasının ardından PYD'den ikinci talep geldi. Bu sefer BM'ye seslenen örgüt, Birleşmiş Milletler'in Suriye'de 'özel mahkemeler' kurmasını istedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-19 15:30:19

PYD'den yeni talep: BM IŞİD'liler için Suriye'de özel mahkemeler kursun

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre örgüt sözcülerinden Mustafa Bali, Alman haber ajansı dpa'ya röportaj verdi. PYD'li isim, bu röportajda IŞİD'lileri Suriye'nin kuzeyinde yargılamanın mümkün olmadığını ancak BM çatısı altında bir çözümün herkesi memnun edebileceğini söyledi.

KAÇ IŞİD'Lİ TUTUKLU VAR ve NERELİLER?

Örgüt sözcüsü, bugüne kadar Iraklılar hariç olmak üzere bin 300 IŞİD'liyi yakaladığını belirtti. SDG'ye göre IŞİD'lilerin çoğu Suudi Arabistan kökenli.

TARTIŞMAYI GÜNDEME TAŞIYAN DONALD TRUMP'TI

ABD Başkanı Donald Trump, 17 Şubat'ta attığı tweetlerde Avrupa'ya seslenerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“İngiltere, Fransa, Almanya ve diğer Avrupalı müttefiklerden Suriye'de yakaladığımız 800 IŞİD militanını teslim alarak yargılamasını istiyoruz. Halifelik çökmek üzere. Hoş olmayan diğer alternatif ise onları serbest bırakmak zorunda kalmak. ABD bu IŞİD savaşçılarının Avrupa'ya sızmasına seyirci kalmak istemiyor. Çok şey yaptık, çok (para) harcadık. Artık başkalarının da adım atıp yapabildikleri işi yapma zamanı. IŞİD'ın yüzde 100 yenilmesinden sonra çekiliyoruz."

PYD: BURADA YETERLİ HAPİSHANE YOK, KAÇABİLİRLER

Bunun ardından örgütten de bir çağrı gelmişti ve IŞİD'liler için yeterli hapishane olmadığı, PYD bölgesine bir saldırı olma ihtimalinde IŞİD'lilerin kaçabileceği ifade edilmişti.

(AYRINTILAR ve AVRUPA'DAN TEPKİLER İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

1042658

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara