Dolar

32,5899

Euro

34,8243

Altın

2.507,99

Bist

9.524,59

PYD'den silah yardımına ilişkin açıklama

ABD'nin YPG'ye silah verecek olmasına ilişkin ardı ardına açıklamalar geliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-10 12:39:13

PYD'den silah yardımına ilişkin açıklama

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın, IŞİD'i Suriye'deki kalesi Rakka'dan temizleme operasyonunda YPG'ye ağır silah verme kararını resmen onayladığı kamuoyuyla dün paylaşılmıştı.

Karara Türkiye'den henüz resmi bir açıklama yapılmazken hükümet kanadından Nurettin Canikli, "yardımın" kabul edilemez olduğunu söylemişti.

PYD cephesinden de bir açıklama geldi:

Yardımı 'beklediklerini' ifade eden PYD Eş Başkanı Salih Müslim, "Rakka kampanyası, terörizme karşı uluslararası koalisyonla paralel olarak ilerliyor. Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG'ye) ve onun parçası olarak savaşan silahlı gruplara silah tedarik etmeleri doğal" dedi.

YPG sözcüsü Redur Xelil, ise Fransız ajansı Reuters'a konuşarak "Bundan sonra, bu tarihi kararın ardından YPG hızlı bir şekilde terörizmle mücadelede daha etkili, daha kararlı ve daha güçlü bir rol üstlenecek" dedi.

1016872337

'KÜRT GÜÇLER' DONATILACAK

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü Dana White konuyla ile ilgili yazılı açıklamasında "Başkan (Trump), IŞİD karşısında Rakka'da açık bir zafer kazanmak için, gerekli görüldüğünde Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Kürt unsurlarını teçhizatlandırmak üzere Savunma Bakanlığını yetkilendirdi" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara