Dolar

32,3760

Euro

34,9688

Altın

2.325,67

Bist

9.066,10

PYD'den Barzani'nin partisine saldırı

PKK'nın Suriye kolu PYD, Kürdistan Demokrat Partisi - Suriye (KDP-S) Merkez Komite üyesi Abdurrahman Apo'yu evinden zorla çıkararak kaçırdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 17:34:36

PYD'den Barzani'nin partisine saldırı

KDP'ye yakın Rudaw'ın haberine göre, Kürdistan Demokrat Partisi - Suriye (KDP-S) Merkez Komite üyesi Abdurrahman Apo, Rojava'nın Efrin (Afrin) kentinde, PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG tarafından kaçırıldı. KDP-S, tutuklanan üyelerinin bir an önce serbest bırakılmasını ve bu yöndeki baskıların son bulmasını istedi.

c_37

KDP'DEN AÇIKLAMA

Partiden cumartesi sabahı yapılan açıklamada, “Merkez Komite üyesi Abdurrahman Apo, bu sabah saat 3.00 sıralarında PYD asayişi tarafından evinden zorla alınıp götürüldü. KDP-S Bulbul İlçe Kurulu üyesi Adnan İbrahim Çapo da aynı şekilde evinden alındı” denildi.

Açıklamada, "PYD'nin üyelerine yönelik baskı ve tutuklamalarının devam ettiği ancak bu baskıların kendilerini yıldıramayacağı" dile getirildi.

kdp-binasi-pyd-saldirisi

BİNALARA SALDIRI

PYD taraftarları, Rojava'da aralarında KDP-S'nin de bulunduğu Kürt partilerine ait binalara gece saldırarak tahrip etti, binaları ateşe verdi.

Suriye'deki Dırbesiye kasabasında bulunan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ofisine de saldırı düzenlenmişti.

kdp-bina-pyd-saldirisi-suriye

BARZANİ ve PYD ARASINDA GERGİNLİK

KDP ile PYD arasında bir süredir Şengal'deki PKK varlığı konusunda sert tartışmalar yaşanıyordu. Dün Peşmerge ile PYD'liler arasında da çatışma olmuştu. Irak'ta Musul'un Sincar ilçesinde Barzani'ye bağlı Suriyeli Peşmergelerle PKK'ya bağlı Sincar Direniş Birlikleri (YBŞ) arasında çatışma yaşanmıştı.

Haber Ara