Dolar

32,5546

Euro

34,8903

Altın

2.435,98

Bist

9.645,02

PYD, Arap temsilcilerle toplantı yaptı

PKK'nın yayın organı ANF, 'PYD'li temsilcilerin Kamışlı'nın Derbesiye Arap aydınları ve kanaat önderleriyle bir araya geldiğini' duyurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-02 10:12:04

PYD, Arap temsilcilerle toplantı yaptı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Haberde Şahoz Hesen isimli PYD'linin Osmanlı ve Türkiye karşıtı açıklamaları aktarıldı.

Esed rejimi ve Rusya'ya tepki gösteren PYD'li isim, bu iki odağın da kendileriyle diyalog kurmak istediklerini fakat "özerkliğe" karşı olduklarını söyledi.

KRN News'in haberine göre PYD'li isim kurdukları Demokratik Suriye Meclisi (MSD) isimli yapının da hem Esed rejimi hem de Moskova'dan kabul görmediğini aktardı.

PYD'li isim, "Biz rejime de Rusya'ya da yapılacak her diyaloğun MSD ve Özerk Yönetim ile yapılması gerektiğini söyledik ve tutumlarını reddettik" dedi.

PYD-ŞAM GÖRÜŞMELERİ DURDURULDU

Rejimin Dışişleri Bakanı Velid Muallim, PYD ile görüşmelerin durdurulduğunu, bunun gerekçesininse örgütün çelişkili tutumu olduğunu söylemişti. (Ayrıntılar için TIKLAYINIZ)

MAZLUM KOBANİ: REJİMLE GENİŞ ÇAPLI BİR ANLAŞMAMIZ YOK

Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı PYD'li Mazlum Kobani de Esed rejimiyle kapsamlı bir anlaşmaları olmadığını söyledi. (Ayrıntılar için TIKLAYINIZ)

"ESED REJİMİYLE İLERLEYEN GÜNLERDE ANLAŞMA OLABİLİR"

PYD'li İlham Ahmet de bu ifadeleri tekrar ederek, sınır güvenliği dışında rejimle bir anlaşmanın söz konusu olmadığını yeniledi. İşte İlham Ahmet'in geçtiğimiz günlerde Rudaw'a yaptığı açıklamalar:

Suriye hükümetiyle bazı konularda anlaşmak üzere müzakere ihtimali var mı?

“Önümüzdeki günlerde olabilir, hazırlık var daha önce de Suriye Hükümeti ile bazı konularda anlaşmak için girişimlerimiz vardı. Askeri anlamda belirli düzeyde anlaşma söz konusu ancak siyasi anlamda da bazı adımlar atmak istiyoruz. Şu anda her hangi bir anlaşma yok ama ilerleyen günlerde görüşme olabilir." (Ayrıntılar için TIKLAYINIZ)

Öte yandan PYD'nin Arap temsilcilerle buluşması son zamanlarda Körfez'deki Arap ülkelerinden aldığı desteği hatırlattı.

(Habere gitmek için fotoğrafa tılayınız)

34_22

23_15

Haber Ara