Dolar

32,3640

Euro

34,9634

Altın

2.324,41

Bist

9.079,97

PYD 6 köyü Esed'e teslim etti

Menbiç'in batısındaki 6 köy Esed rejimi ordusuna verildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-06 12:48:42

PYD 6 köyü Esed'e teslim etti

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Sputnik'e konuşan Menbiç Askeri Meclisinden üst düzey bir yetkili, Menbiç'in batısındaki 6 köyü Suriye ordusuna verdiklerini söyledi.

Yetkili "Bu 6 köy, Menbiç'in 22 kilometre batısında yer alıyor. Bu köyleri kısa bir süre önce IŞİD'den almıştık. El Bab, IŞİD'den alındığı zaman o köyleri almıştık. Rusya ile yaptığımız anlaşma kapsamında 6 köyü Suriye ordusuna verdik. Suriye ordusu ile herhangi bir anlaşmamız olmadı. Rusya ile bazı ittifaklarımız oldu. Bu köyler Menbiç'in batısında, El Bab'ın ise doğusunda yer alıyor. ABD askerleri de zırhlı araçlarla Menbiç'in kuzeyinde konuşlandı. Dün akşam ABD askerleri bölgeye takviye yaptı. ABD askerleri çatışmanın olacağı yerlere araçlarını ve bayraklarını bırakıyor ancak buna rağmen çatışmalar devam ediyor. Dün çok şiddetli çatışmalar vardı" dedi.

ÖZERKLİK - FEDERASYON

Önce Menbiç sınır hattındaki köylerin idaresini, sonrasında Menbiç'teki hakimiyet alanının tamamını rejime devreden PKK'nın, Esed ile sıkı bir ilişki içerisinde olduğu uzun süredir bilinen gerçekler arasında.

(HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

511953

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara