Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Putin ve Trump sürprizi!

Eski Çekya Adalet Bakanı Jiri Vivadil, Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile ilgili önemli bir iddiada bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-11 18:37:04

Putin ve Trump sürprizi!

Eski Çekya Adalet Bakanı Jiri Vivadil, Cumhurbaşkanı Milos Zeman'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump'ı Prag'da buluşturabileceğini söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Zeman'ın Trump'ı Çekya'ya davet etmesinin ardından Çekya'nın eski Rusya ve ABD Büyükelçisi Petr Kolar, Prag'da Trump-Putin zirvesi yapılabileceğini iddia etmişti. Kolar'ın iddiasıyla ilgili olarak Sputnik'e konuşan eski bakan Vivadil, Zeman'ın Prag'da Putin-Trump zirvesini organize etmesisinin ‘harika' olacağını belirtti.

‘ÇEKYA, YENİ BAŞKAN İÇİN SIRADAN BİR ÜLKE DEĞİL'

"Zeman, Putin ve Trump arasında aracı rolü oynayabilir. Zira Zeman Rusya'ya karşı çok olumlu bir politika izliyor ve 2. Dünya Savaşı zaferinin 70. yılı için Moskova'ya yaptığı ziyaretle duruşunu açık şekilde gösterdi" diyen Vivadil, Trump'ın biyografisinde Çekya'nın önemli bir yer tuttuğunu belirterek şöyle devam etti: "Trump'ın eski eşi Çek model Ivana Trump'tı. Ivana ile evliliğinden olan kızı Ivanka, seçim kampanyasında aktif olarak yer aldı. Dolayısıyla Çekya, ABD'nin 45. Başkanı için sıradan bir ülke değil."

 

Haber Ara