Dolar

32,5437

Euro

34,8287

Altın

2.427,06

Bist

9.722,09

Putin ve Obama'nın 'son karşılaşması'

Obama ve Putin Peru'nun başkenti Lima'da yapılan Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesinde yan yana geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-20 22:18:17

Putin ve Obama'nın 'son karşılaşması'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Sputnik'in haberine göre
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Peru'nun başkenti Lima'da yapılan Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesinde ABD Başkanı Barack Obama ile ayaküstü 'kısa bir sohbet' gerçekleştirdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, iki liderin oturum öncesinde selamlaştıklarını ve sohbet ettiklerini söyledi. Peskov, daha önceki açıklamasında Putin ve Obama'nın etkinlik boyunca birkaç kez bir araya geleceğini ifade ederek, "Bu akşamki yemekte kısaca görüşecekler. Yemek, ikisinin de katıldığı ilk etkinlik olacak. Ve sonrasında da yarın bir tam günümüz var" demişti. Kremlin sözcüsü, Putin ve Obama arasında gerçekleşecek görüşmelerle ilgili olarak önceden bir anlaşmaya varılmadığını belirtmişti.

SON GÖRÜŞME OLABİLİR

Liderlerin ne konuştuklarına dair bir açıklama yapılmazken, bu konuşmanın 20 Ocak'ta görevi Donald Trump'a devredecek olan Obama ile Putin'in son görüşmesi olabileceği belirtiliyor.

OBAMA'NIN RUSYA AÇIKLAMALARI GÜNDEMDE

Başkan Obama, ABD'nin 45. başkanı olan Trump'a sıklıkla Rusya açıklamaları ile ilgili eleştirilerde bulunmuş ve bu konuda politika değişikliğine gitmemesi gerektiğini söylemişti.

 

Haber Ara