Dolar

32,5670

Euro

34,8862

Altın

2.438,06

Bist

9.645,02

Putin ve Merkel arasında doğal gaz görüşmesi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Lideri Vladimir Putin’le telefonla görüştü. İki ilder görüşmede geleceğe yönelik doğalgaz anlaşmaları ve bu konudaki görüşmelere hız verilmesini ele aldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-30 08:19:37

Putin ve Merkel arasında doğal gaz görüşmesi

Alman Hükümet Sözcüsü, telefon görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Geleceğe dönük doğalgaz anlaşmalarına ilişkin görüşmelerin hızlandırılması konusundaki aciliyeti karşılıklı olarak dile getirdiler” dedi.

Almanya, Kuzey Akım 2 doğal gaz hattı açıldıktan sonra da Ukrayna'nın transit ülke olarak kalmaya devam etmesini talep ediyor. Doğalgazın Ukrayna üzerinden geçişi, bu ülkenin güvenliği ve bağımsızlığı açısından büyük önem taşıyor.

Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattının da halen kullanımda olan Kuzey Akım 1 hattıyla birlikte işlemeye başlamasının Avrupa ülkeleri için doğalgaz maliyetlerini ciddi oranda düşürmesi bekleniyor. Kuzey Akım 2'nin gelecek yıl devreye alınması planlanıyor.

Rus Gazprom şirketi son olarak yaptığı açıklamada, boru hattının yüzde 75'lik kısmının tamamlandığını, şu ana kadar bin 855 kilometrelik boru döşendiğini duyurdu.

Merkel ve Putin'in telefon konuşmasında ayrıca Suriye ve Libya'daki son durumu da ele aldıkları ifade edildi.

 

Haber Ara