Dolar

32,4755

Euro

34,9595

Altın

2.437,68

Bist

9.716,77

'Putin ve Erdoğan'ın gündeminde ortak hava savunma sistemi yoktu'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün yapılan Putin-Erdoğan zirvesinde ‘ortak hava savunma sistemi kurma' konusunun ele alınmadığını ifade etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-11 16:26:48

'Putin ve Erdoğan'ın gündeminde ortak hava savunma sistemi yoktu'

Sputnik'in aktardığı habere göre İstanbul'da bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki ülke arasında ‘ortak hava savunma sistemi kurma' konusunu ele aldığı yönündeki haberler Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov tarafından yalanlandı.

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Putin, dün İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la düzenlediği ortak basın toplantısında “(Rusya Federal Uzay Ajansı) Roskosmos, Türkiye için uydu hazırlanması ve fırlatılması ile ilgili ihaleye katılmaya hazır” demişti.

Görüşme sonrasında da Türk basınında Ankara'nın T-LORAMIDS (Türk Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi) ihalesi için Rusya'dan teklif alacağına yönelik haberler yer almıştı. Defense News'in Türk dışişleri ve savunma kaynaklarına dayandırdığı haberinde de Rus tarafının dünkü görüşmeler sırasında ihaleye katılmak için yeniden davet aldığını öne sürülmüştü. Savunma Sanayisi Müsteşarı (SSM) İsmail Demir ise hava savunma sistemi konusunda Rusya ile bir mutabakat sağlanmadığını ve gündemde böyle bir konu bulunmadığını vurgulamıştı. Demir, “Hava savunma sistemi konusunda Rusya ile bir mutabakat sağlamış değiliz. O konu bizim gündemimiz değil. Konu şu, savunma sanayisinde genel işbirliği. Hava savunma sistemi konusunda biz kendi milli sistemimizi geliştiriyoruz. Bu geliştirme sırasında da daha önce ihalede teklif veren ülkeler de dahil çeşitli ülkelerle işbirliği yapabiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara