Dolar

32,5238

Euro

34,9344

Altın

2.438,27

Bist

9.716,77

Putin ve Erdoğan görüşmesinin konusu belli oldu

9 Ağustos'ta St. Petersburg'da biraraya gelecek Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hangi konularda konuşacakları açıklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-04 16:44:47

Putin ve Erdoğan görüşmesinin konusu belli oldu

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Moskova ile Ankara arasındaki uçak krizinin ardından 9 Ağustos'ta St. Petersburg'da ilk kez yüzyüze görüşecek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hangi konu başlıklarını ele alacağı Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov tarafından açıklandı.

Peskov, "Görüşmede nelerin ele alınacağını tahmin etmek kolay. Rus uçağıyla ilgili yaşanan trajediden önce Rusya ve Türkiye'yi ileri partnerlik ilişkileri birleştiriyordu. İki ülke arasında hem ekonomik ve ticari hem de yatırım işbirliğinde çalışmalar ile çok yoğun bir politik diyalog yürütülüyordu" dedi.

"Bu nedenle görüşmede elbette, ilişkilerin nasıl, ne hızla ve hangi aşamalarla restore edileceği konusunda ciddi bir görüş alışverişi yapılacak. Bunun dışında ekonomik faaliyetlerle ilgili meseleler de var" ifadelerini kullanan Peskov, "Ayrıca liderlerin,Suriye dahil bölgesel problemler konusunda ayrıntılı bir görüş alışverişi yapacağını da söyleyebiliriz" diye ekledi.

Haber Ara