Dolar

32,5101

Euro

34,7597

Altın

2.502,42

Bist

9.693,46

Putin ve Çipras Türk Akımı'nı konuştu

Çipras, Putin'i telefonla arayarak, Türkiye-Yunanistan sınırı arasında inşa edilecek Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini konuştu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 16:20:24

Putin ve Çipras Türk Akımı'nı konuştu

Kremlin basın servisinden yapılan açıklamada, "Görüşmede, Çipras'ın nisan ayında gerçekleştirdiği Rusya ziyaretinde varılan uzlaşıların hayata geçirilmesi için atılacak adımlar tartışıldı. Türkiye ve Yunanistan üzerinden geçecek doğalgaz boru hattının altyapısı için gereken inşaat çalışmaları görüşüldü" ifadelerine yer verildi.

ST. PETERSBURG'DA GÖRÜŞECEKLER

Rus lider Putin ve Yunan Başbakan Çipras, 18-20 Haziran'da St. Petersburg'da gerçekleştirilecek Uluslararası Ekonomi Forumu'nda bir araya gelme kararı aldı. Forumda, iki ülkenin Türk Akımı konusunda anlaşma imzalaması bekleniyor.

Yunanistan Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda Türk Akımı konusunda anlaşma imzalayabileceklerini söylemişti. Türk Akımı'nın Yunanistan'dan geçecek bölümünün inşasının 2 milyar dolara mal olacağını açıklayan Lafazanis, projenin finansmanı konusunun çözüldüğünü belirtmişti.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

Putin ve Çipras'ın telefon görüşmesi, Yunanistan'ın IMF'ye bugün ödemesi gereken borcunu ay sonuna kadar erteleyeceğini duyurmasının ardından geldi.
Rusya, borç krizindeki Yunanistan'ın AB ve IMF ile kurtarma fonu konusunda anlaşamaması halinde Atina'ya mali kaynak verebilecek ülkeler arasında gösteriliyor. Yunanistan ise Rusya'dan mali destek istediği iddialarını yalanlıyor.

Haber Ara