Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

Putin: Suriye'de Kürtlerin desteğiyle başarıya ulaştık

Rusya’nın Nalçik şehrinde düzenlenen Etnik Gruplararası İlişkiler Konseyi toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye’de elde edilen başarılara aynı zamanda Kürt halkının desteğiyle ulaşıldığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-30 02:11:09

Putin: Suriye'de Kürtlerin desteğiyle başarıya ulaştık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de elde edilen başarılara aynı zamanda Kürt halkının desteğiyle ulaşıldığını söyledi.

Rusya'nın Nalçik şehrinde düzenlenen Etnik Gruplararası İlişkiler Konseyi toplantısında, bazı Rus uzmanların bir süre önce katıldıkları federal televizyon kanallarında Kürt halkına hakaret ettikleri ve tarihi çarpıttıkları konusu gündeme geldi.

Etnik Gruplararası İlişkiler Konseyi toplantısında konuyla ilgili konuşan Putin şunları söyledi:
“Kürt halkı ile tarihsel olarak her zaman çok iyi ilişkilerimizin olduğunun altını çizmek istiyorum. Üstelik, Suriye ve Türkiye sınırında şu anda elde edilen şey Kürtlerin de desteğiyle ve onların da çıkarına uygun olarak yapılıyor. Bunu anlıyorlar ve gönülden yaklaşıyorlar. Kürt yerleşim bölgelerinde  askeri polisimiz çok iyi karşılanıyor. Çünkü insanlar Rus ordusunun onları korumak için geldiğini görüyor ve anlıyorlar. Bu açık bir gerçektir.”

Putin konuşmasının devamında “Kimin orada ne söylediğini, ne saçmaladığını bilmiyorum, ancak insanların bunun Rus resmi makamlarının pozisyonuyla hiç bir ilgisinin olmadığını bilecek kadar sağduyulu olduklarını düşünüyorum.”  ifadelerini kullandı.  

Haber Ara