Dolar

32,5473

Euro

34,7737

Altın

2.490,67

Bist

9.524,59

Putin Ocak'ta gelebilir

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya lideri Vladimir Putin’in Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret etmeyi planladığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-25 14:32:22

Putin Ocak'ta gelebilir

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TürkAkım doğalgaz boru hattının açılış törenine katılmak için Ocak ayının ilk 10 günü içerisinde Türkiye'yi ziyaret etmesini planladıklarını belirtti.

NET TARİH HENÜZ BELLİ DĞEİL

Sputnik'in ahberine göre söz konusu ziyaretin hazırlıklarının yapılmakta olduğunu belirten Peskov sorulması üstüne net tarihin ise daha sonra açıklanacağını kaydetti.

Kremlin Sözcüsü ayrıca, Rusya liderinin Türkiye ziyaretine ilişkin kararın Erdoğan'la yaptığı son telefon görüşmelerinde alındığını söyledi.

TÜRKAKIM'I RUS DOĞALGAZINI AVRUPALI TÜKETİCİLERLE BULUŞTURACAK

Rusya'da çıkarılan doğalgazın taşınacağı TürkAkım, her biri 15.75 milyar metreküp doğalgaz kapasiteli olan birbirine paralel 2 ayrı hattan oluşuyor. Bu hatların biri Türk pazarının ihtiyaçlarına, diğeriyse Avrupalı tüketicilerin kullanımına ayrılacak.

Rusya'nın Anapa kentinden başlayan TürkAkım, 930 kilometre boyunca Karadeniz'den ilerliyor ve İstanbul'un 100 kilometre batısında yer alan Kıyıköy'de karaya çıkıyor.

 

Haber Ara