Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Putin, Japonların hediyesini reddetti

Tokyo'ya bu hafta bir ziyaret gerçekleştirecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Akita cinsi yavru bir köpek hediye etmek isteyen Japon yetkililerin geri çevrildiği belirtildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-12 18:40:48

Putin, Japonların hediyesini reddetti

Japonya Kabinesi Sekreter Yardımcısı Koiçi Hagiuda, 15-16 Aralık'ta Japonya'yı ziyaret edecek olan Putin'e Akita cinsi yavru bir köpek hediye etmeyi planladıklarını anımsattı.

Fakat Hagiuda, görüştükleri Rus yetkililerin, bu hediyenin kabul edilmeyeceğini söylediklerini belirtti. Hagiuda hediyenin reddedilmesinin nedenlerinden ise bahsetmedi. Kabul edilseydi, bu, Japon yetkililerin Putin'e hediye ettiği 2. Akita cinsi köpek olacaktı. Zira Akita Belediye Başkanı Norihisa Satake tarafından 2012'de Putin'e Akita cinsi yavru bir köpek hediye edilmişti.

İsmi Japonca 'rüya' anlamına gelen Yume adlı köpek, Mart 2011'deki deprem ve tsunami felaketi sonrasında Fukuşima nükleer tesisinde yaşanan sızıntının ardından Rusya'nın gösterdiği yardım için Japonya'nın duyduğu minnettarlığı sembolize ediyordu. Putin bunun karşılığında Satake'ye bir Sibirya kedisi hediye etmişti. Satake, kedisi için Japonca bir isim seçmek yerine, ona, Rusça 'barış' ve 'dünya' anlamlarına gelen 'Mir' adını vermişti.

Haber Ara