Dolar

32,6011

Euro

34,8170

Altın

2.493,56

Bist

9.473,85

Putin, İsrail konusunda İran’ın yanında

ABD Başkanı Donald Trump´ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in ABD´ye, Rusya´nın 'İran güçlerini İsrail´den çıkarmak için baskı yapamayacağını söylediğini' iddia etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-22 18:10:04

Putin, İsrail konusunda İran’ın yanında

Haaretz´de yer alan habere göre ABD Başkanı Donald Trump´ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Temmuz´da Trump´la görüşen Putin´in, " İran ve Rusya´nın çıkarlarının aynı olmadığını" söyledi ve "Söz konusu durumda Rusya´nın nasıl bir rol oynayacağı konusunda kendisiyle konuşacağız" dedi.

DHA'nın aktardığına göre, Bolton ayrıca, Trump yönetiminin İsrail´in Golan Tepeleri üzerinde iddia ettiği egemenliği yakın bir zamanda tanımayı düşünmediğini belirtti ve ekledi:

"Bu durumun gözden geçirilmesi teklifini duydum fakat ABD yönetiminde bu konu hakkında herhangi bir karar verilmedi. İsrail´in Golan Tepeleri´ni sahiplenmesini anlıyoruz fakat ABD´nin konuya olan yaklaşımı henüz değişmedi."

Bolton´ın açıklamalarıyla aynı gün, Putin Soçi´de gerçekleştirdiği basın toplantısında ABD ile gerçekleştirilen zirvenin "oldukça yararlı" olduğunu; ancak, Trump´ın Rusya üzerinde uyguladığı yaptırımların bir anlamı olmadığını söyledi.

Haber Ara