Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Putin'in Türkiye hesapları neler?

Stratejist Metin Gürcan, Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden Batı’yı krize sokmak istediğini öne sürdü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 23:25:52

Putin'in Türkiye hesapları neler?

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Stratejist Metin Gürcan, Erdoğan'ın Rusya ziyaretini Deutsche Welle'ye değerlendirdi.

Gürcan, Ankara'nın ABD ve Rusya arasında bir seçim yapmak zorunda kalacağını düşünüyor.

Gürcan'a göre Putin, Erdoğan üzerinden Batı'yı krize sokmak istiyor.

Gürcan'ın değerlendirmeleri şöyle;

"Türkiye'nin hem Washington'ı hem Moskova'yı idare kapasitesi azalıyor. Putin de buna oynuyor. Ankara eninde sonunda "ABD mi Rusya mı" diye bir seçim yapmak zorunda kalacak. Putin de Türkiye'yi kazanmak istiyor.

Putin neden Türkiye'yi kazanmak istiyor. Çünkü Türkiye'yi stratejik bir müttefikten öte bir truva atı gibi görüyor. Çünkü NATO'yu, Batı'yı Türkiye üzerinden sarsmak derin bir krize sokmak istiyor. Putin, Batı güvenlik sisteminde Türkiye üzerinden bir gedik açmak istiyor. Eğer Putin, Türkiye'yi NATO'dan uzaklaştırırsa bu Rusya için bir kazanım olur. Rusya, Batı bloğunu yapısal bir krize sokmak istiyor, Erdoğan da bu bloğun kurulmuş, kurumsallaşmış yapıları olana AB'ye ve NATO'ya sistem dışı meydan okumalar yapıyor, Rusya'nın görmek istediği bir şeyi yapıyor. Bu durum, Rusya için bulunmaz bir fırsat. Rusya'nın eli güçleniyor ancak tamamen duygusal ilerleyen Türk dış politikası zorlanıyor. Türkiye'nin bu politikadan uzaklaşması gerekiyor."

ERDOĞAN'IN ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve beraberindeki çok sayıda bakanla birlikte 10 Mart Cuma günü Moskova'ya ziyaret gerçekleştirecek.

 

Haber Ara