Dolar

32,5555

Euro

34,8878

Altın

2.433,84

Bist

9.645,02

Putin'in sözcüsü Peskov'dan, ‘Türkiye’ye suçlama

Kremlin’den yapılan açıklamada, “Suriye'deki Rus tesislerine karşı devam eden militan saldırılar Türkiye'nin kontrol bölgelerinden başlatıldı” denildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-06 13:06:04

Putin'in sözcüsü Peskov'dan, ‘Türkiye’ye suçlama

Suriye'nin İdlib şehrinde, rejim güçleri tarafından yapılan saldırıda beşi asker sekiz Türk'ün şehit olmasından sonra Ankara ile Moskova arasında suçlamalar sürüyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, Suriye'deki Rus tesislerine karşı sürekli militan saldırıların Türkiye'nin kontrol bölgelerinden başlatıldığını ve Suriye ordusunu ile Rus askeri tesislerini hedef aldığını söyledi.

Peskov bugün düzenlediği basın toplantısında, "Rus ve Türk liderleri arasındaki son görüşmede, her iki tarafın İdlib'deki durumla ilgili bir dizi endişesi olduğunu doğruladı" dedi.

Peskov, "Moskova'yı endişelendiren, Türkiye'ye ait bir noktada yer alan İdlib'deki bu terörist grupların saldırgan faaliyetlerinin Suriye'deki askeri silahlı kuvvetlerin yanı sıra Rus askeri tesislerine yönelik bu saldırgan faaliyetlerinin devamı ve sürdürülmesidir" dedi.

Öte yandan bugün Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın İdlib'de güvenlik ve istikrar sağlamak için İranlı ve Türk ortaklarla yakın işbirliği içinde olduğunu söyledi.

Bakanlık yaptığı açıklamada, İdlib'deki durumun son dönemde ciddi bir gerilime ve şiddetin arttığına tanık olduğunu söyledi.

Yetkili, geçen ay Rusya ve Türkiye'den askeri uzmanların İdlib eyaletindeki gerilimi azaltma alanlarında öldürüldüğünü belirterek, "teröristlerin geçen ayın son iki haftasında binden fazla saldırı başlattığını" kaydetti.

Bakanlık, bu saldırıların Rus ve Türk uzmanlar da dahil olmak üzere yaklaşık 100 askeri ve sivil öldüğünü belirtti.

 

Haber Ara