Dolar

32,4932

Euro

34,9484

Altın

2.439,44

Bist

9.716,77

Putin’in gizli köşkü görüntülendi! Rüşvet iddiaları yeniden gündemde

Rusya’nın önde gelen muhalefet liderlerinden Aleksi Navalni, Vladimir Putin’e ait olduğu iddia edilen, özel bir adada yer alan köşkün drone ile çekilmiş görüntülerini yayınladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-01 19:13:48

Putin’in gizli köşkü görüntülendi! Rüşvet iddiaları yeniden gündemde

TIMETURK | ÇEVİRİ

Her ne kadar Putin'in arkadaşlarından birinin üstüne kayıtlı olsa da, Navalni kırmızı tuğlalı köşkün sahibinin Rusya Devlet Başkanı olduğunu iddia ediyor. Finlandiya yakınlarındaki Lodochny Adası'ndaki lüks köşkte, altın kaplama fayansların olduğu bir yüzme havuzunun yanı sıra sauna, bilardo salonu, spor salonu ve helikopter pisti var. Adada ayrıca bir konuk evi ve personeller için tahsis edildiği düşünülen bir başka ev yer alıyor.

Aleksi Navalni, "Bu kanıtlar Vladimir Putin'in herkesçe kabul edilmiş yolsuzluk planlarına işaret ediyor. Resmi olarak kendi mal varlığını, son 17 senede servetini şaşılacak derecede artırmış yakın arkadaşlarına ait gösteriyor" şeklinde konuştu. Villa, Putin'in beyan ettiği mal varlıkları arasında değil. Rusya Devlet Başkanı'nın mal varlıkları arasında iki küçük daire, üç Sovyet dönemi arabası ve 1500 m2'lik arazi parçası yer alıyor.

pp

Geçtiğimiz yıllarda da Putin'in, Karadeniz'deki İtalyan tarzı devasa bir yapının sahibi olduğu, bu yapının parasının yolsuzluk ve rüşvet yoluyla sağlandığı iddia edilmişti. Söylenenlere göre, yapının içerisinde sinema salonu, amfi tiyatro, kumarhane, saat kulesi ve yüzme havuzları bulunuyor.

Aleksi Navalni, Putin'i eleştirenler arasında en önde gelen isimlerden biri. Daha önce Belediye Başkanlığı Seçimleri'nde aday olmuş olan Navalni, birçok kez zimmetine para geçirme suçlamasıyla tutuklandı. İnsan hakları örgütleri bu suçlamaların uydurma olduğunu ve tutuklamaların politik sebeplerle yapıldığını söylüyor.

PUTİN DÜNYANIN EN ZENGİN İNSANI MI?

Putin resmi olarak yılda 80.000 dolar maaş alıyor. Bu sayı, Avustralya Başbakanı'nın yıllık 500.000 olarlık maaşına kıyasla oldukça az. Ancak geçtiğimiz ay Kremlin ile geçmişte yakın bağları olan bir yatırımcının ABD Kongre Komitesi'ne yaptığı açıklamaya göre Putin'in 252 milyar dolar serveti var. Bu iddia doğruysa Vladimir Putin dünyanın en zengin kişisi. Yatırımcı Bill Browder, "Parasını Batı'da saklıyor. Batı'da sakladığı tüm paralara el konulması imkan dahilinde" dedi. Browder ayrıca "Rusya'da Putin adına çalışan; ölüm, işkence, adam kaçırma, insanların paralarını gasp etme ve mal varlıklarını ele geçirme konusunda emir alan 10.000 görevli var" diyerek ilginç bir iddiada bulundu. Browder, Rusya'da 2005 yılına kadar önemli yatırımcılardan biriydi. Putin'le arası bozulduktan sonra ülkeye girişi yasaklandı.

Kaynak: 9news.com.au

Haber Ara