Dolar

32,4764

Euro

34,8291

Altın

2.471,42

Bist

9.530,47

Putin’in danışmanı Peskov da, koronavirüse yakalandı

Rusya Devlet Başkanı Validimir Putin'in basın danışmanı Dmitri Peskov da koronavirüs hastalığına yakalandı. Peskov'un hastaneye kaldırıldığı ve karantinaya alındığı bildirildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-12 15:43:14

Putin’in danışmanı Peskov da, koronavirüse yakalandı

Rusya Devlet Başkanı Validimir Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov da koronavirüs hastalığına yakalandı.

Rus Interfax haber ajansının haberine göre Peskov, "Evet, hastayım. Tedavi görüyorum" dedi. 

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede tedavi gördüğünü belirterek Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir aydan fazla görüşmediklerini söyledi.

Peskov, kamuoyu tarafından son defa 30 Nisan'da Putin'in video konferans yoluyla gerçekleştirdiği bir toplantıda görülmüştü.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin de corona virüse yakalanmıştı.

Ayrıca İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev, Kültür Bakanı Olga Lyubimova ve Rus Parlamentosunun alt kanadı Duma'daki bazı milletvekillerinde Covid-19 tespit edilmişti.

PESKOV KİMDİR?

Dmitri Sergeyeviç Peskov (Rusça: Дмитрий Серге́евич Песков, 17 Ekim 1967, Moskova), Rus diplomat, çevirmen ve Türkolog. 22 Mayıs 2012'den beri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü olarak görev almaktadır.

Dmitri Peskov 17 Ekim 1967 tarihinde Sovyetler Birliği'nin başkenti Moskova'da doğdu.

Rusya'nın Pakistan Büyükelçiliği görevinde bulunan babası Sergey Peskov'un teşviki ile Arapça eğitimi almak istedi fakat üniversite sınavında Türkçe bölümüne yönlendirildi. 1989 yılında Moskova Devlet Üniversitesi Türkoloji bölümünden mezun oldu.

1 Ağustos 2015'te buz dansçısı ve olimpiyat oyuncusu Tatyana Navka ile evlendi. Peskov'un üç farklı evliliğinden dört çocuğu bulunmaktadır.[3] Ayrıca akıcı derecede Almanca, İngilizce ve Türkçe bilmektedir.

Haber Ara