Dolar

32,5667

Euro

34,7111

Altın

2.491,23

Bist

9.524,59

Putin’in Basın Sözcüsü Peskov: İdlib’de, Türkiye’den başka alternatifimiz yok

Rusya Devlet Başkanı’nın Basın Sözcüsü Peskov, Rusya’nın İdlib’deki teröristlerin varlığından endişe duymaya devam ettiğini, ancak Türkiye ile işbirliğine alternatif görmediğini belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-16 10:06:58

Putin’in Basın Sözcüsü Peskov: İdlib’de, Türkiye’den başka alternatifimiz yok

Rusya Devlet Başkanı'nın Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın İdlib'deki teröristlerin varlığından endişe duymaya devam ettiğini, ancak Türkiye ile işbirliğine alternatif görmediğini belirtti.

Peskov, “Pervıy kanal” da düzenlenen “Büyük oyun” programında yaptığı açıklamada “Bu işbirliği devam ediyor ve kısa süre önce Soçi'de iki ülkenin lideri, İdlib'de Soçi anlaşmalarını uygulama konusunda işbirliğini sürdürme kararlılığını yineledi. Aynı zamanda, terörist tehdidin Idlib'de kaldığı endişesini de gizlemiyoruz, şimdilik İdlib'den teröristleri göndermek mümkün olmadı. Teröristler orada bulunuyor ve hem Suriye ordusuna hem de bizim ordularımıza tehdit oluşturuyorlar” diye konuştu.

Kremlin sözcüsü, bu durumda ne yapılmalı? sorusuna verdiği cevapta “Türkiye ile işbirliğine devam etmek gerekiyor, başka bir alternatif yok” ifadelerine yer verdi.

Haber Ara