Dolar

32,5874

Euro

34,8578

Altın

2.495,97

Bist

9.668,37

Putin ilk bedava arazileri verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı, ülkenin uzak doğusunun kalkındırılması ve nüfusunun arttırılması amacıyla halka bedava arazi verilmesini öngören kanun uyarınca, ülkede ilk bedava araziler sahiplerini buldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-01 16:57:02

Putin ilk bedava arazileri verdi

Putin mayıs ayında Rusya vatandaşlarına toprağı işlemek koşuluyla kişi başına 5 yıl süreyle 1 hektarlık arazi tahsis edilmesini öngören bir kanun imzalamıştı. Bu bağlamda pilot alan olarak belirlenen Rusya'nın Çin sınırındaki 50 bin hektar tarım arazisine, 500 bin hektar ormana sahip Arhanskiy bölgesinde üç aileye bedava arazi verildi.

Interfax ajansına konuşan Mülkiyet Bakanlığı yetkilisi, “İlk üç başvuru uzun yıllardır arıcılıkla uğraşan bölge sakinlerinden geldi. Yetkililer arazilerin verilmesini onayladı ve arazi sınırları kayıt altına alındı” dedi. Yetkili, ücretsiz arazi için iki başvurunun daha işlem sürecinde olduğunu belirtti.

Bu arada program dahilinde arazi verilmesi planlanan Yakutistan valiliği de talep edilmesi halinde hükümet tarafından öngörülen 1 hektarın yanı sıra, 2.5 hektar daha arazi verecek.

Haber Ara