Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

Putin ile Ceenbekov Moskova'da bir araya geldi

Rusya Devlet Başkanı Putin:- 'Kırgızistan ile sadece ekonomik değil güvenlik konularında da iş birliğini arttırmayı umuyoruz'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-29 21:11:39

Putin ile Ceenbekov Moskova'da bir araya geldi
" Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırgızistan'ın Avrasya Ekonomik Birliğine (AEB) katılmasından sonra Rusya ile ticaret hacminin hızla arttığını belirterek, "Kırgızistan ile sadece ekonomik değil güvenlik konularında da iş birliğini arttırmayı umuyoruz." dedi.

Putin, başkent Moskova'da Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile bir araya geldi.

Kırgızistan'da geçen ay düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminden zaferle ayrılan Ceenbekov'u tebrik eden Putin, "Ayrıca ilk yurtdışı ziyaretinizi de Rusya'ya gerçekleştirmiş olmanızdan mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Kırgızistan'ın AEB'e katılmasının ardından Rusya ile ticaret hacminin yüzde 30 arttığını vurgulayan Putin, "Özellikle Kırgızistan'dan gıda ithalatımız iki katına çıkmış durumda. Bunların olumlu işaretler olduğunu düşünüyorum. Kırgızistan ile sadece ekonomik değil güvenlik konularında da iş birliğini arttırmayı umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Ceenbekov da ilk yurtdışı ziyaretini Rusya'ya yapmış olmasına atıfta bulunarak, "Bununla, Rusya ile ilişkilerimizi geliştirmeye yönelik kararlılığımızı gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kırgız halkına yardımlarından ötürü Putin'e teşekkür eden Ceenbekov, Rusya'nın Kırgızistan için öncelikli ortaklardan biri olmaya devam edeceğini söyledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara