Dolar

32,4755

Euro

34,9595

Altın

2.437,68

Bist

9.716,77

'Putin’i fino köpeği” hashtagiyle paylaştı

Ünlü satranç şampiyonu Garry Kasparov, 'Trump’ın Helsinki’de “zavallı görünüşü” “Putin’in fino köpeği” olduğunu kanıtlıyor' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-17 09:24:43

'Putin’i fino köpeği” hashtagiyle paylaştı

Satranç şampiyonu Garry Kasparov, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'İn Helsinki'deki buluşma ve basın konferansının ardından, Trump'ın açıklamalarını “saçmalık” olarak değerlendirdi.

“AMERİKAN MENFAATLERİNİ SATIYOR”

Kamuoyunda tanınan Putin eleştirmeni Trump'ı Helsinki'de Rus mevkidaşı ile birebir ve özel buluşmasında, bazı gizli anlaşmalar üzerinden Amerika'nın menfaatlerini satmakla suçladı.

Kasparov 16 Haziran'da attığı bir tweetinde, “Bu zavallı gösteriden çıkan en kesin mesaj Putin'in Rusya'yı temsil etmediği kadar Trump'ın Amerika'yı temsil etmediğidir. Sadece bir KGB ajanı ile yalnız iki saat geçirdi” diye yazdı.

Kasparov, Putin'in insan hakları ihlalleri ve eski Sovyet ülkelerine uyguladığı baskıya rağmen Amerika ile uzun süredir “karşılıklı eşitlik” aradığını dile getirdi. Trump'ın ise bunu ve daha fazlasını Rus devlet başkanına verdiğini öne sürdü.

YA ZAYIFLIK YA İHANET…

“Trump sadece buna izin vermiyor aynı zamanda yakınlarda bir Rus askeri istihbarat birliğinin Amerika'ya saldırması emrini veren bir diktatörü savunuyor. Bu ya zayıflık ya da ihanetin çok kuvvetli bir göstergesidir” diye ekledi.

#PutinsPoodle (Putin'in fino köpeği) hashtagiyle de paylaşımda bulunan Kasparov, “Trump Obama'yı Putin'in Amerika'ya olan saldırılarını durdurmamakla suçluyordu. Merkel'i Putin'le bir doğalgaz boru hattı anlaşması yaptığı için vurdu. Ancak Putin'in yanına gelince hiçbir şey söylemeyecek. Bir bağ ya da yular mı takıyor?#PutinsPoodle” diye yazdı.

AMERİKAN SEÇİMLERE MÜDAHALEYE RUSYA'DAN “YARDIM” ÖNERİSİ

Putin hem kendisinin hem de Trump'ın inkar ettiği Rusya'nın Amerikan seçimlerine müdahalesi özel soruşturmasında “yardım” önerdi. Trump'tan ise Magnitsky yasası çerçevesindeki yaptırımların kaldırılmasına ve Kremlin karşıtı yasanın hayata geçmesine katkıda bulunan milyarder yatırımcı Bill Browder'ın takibinde yardımcı olmasını istedi.

Tweetinde, Trump'ın sadece “Hepimiz suçluyuz” dediğini belirten ünlü satranç şampiyonu “Kendi yönetimine saldırıyor ve Putin'i yağlıyor. Trump'ın destekçileri şimdi nerde? Önce Amerika? Bir saçmalık. Nerdesiniz? Aptallar, iş bitiriciler ülkenizi ve dünyayı bu hainler için satıyorsunuz?” dedi.

Kasparov sözlerine şöyle devam etti: “Amerikan yönetiminin tarihindeki bu en karanlık saati adlandırmaya hazırım. “Herhangi bir rekabet düşünebiliyorsanız bana da bildirin” diye paylaştı.

Haber Ara