Dolar

32,3370

Euro

35,2002

Altın

2.247,05

Bist

8.718,11

Putin: Hipersonik silah geliştirdik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülke genelinde kutlanan Silah Üretici Günü'nde geliştirdikleri silahlarla ilgili açıklamalarda bulundu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-20 19:18:50

Putin: Hipersonik silah geliştirdik

Putin: Hipersonik silah geliştirdik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülke genelinde kutlanan Silah Üretici Günü'nde geliştirdikleri silahlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Eskiden yabancı ülkelere silah üretiminde yetişmeye çalıştıklarını söyleyen Putin, artık iddialı bir ülke olduklarını dile getirerek şunları söyledi:

"Rusya, modern tarihinde ilk defa en modern silah türlerine sahip. Bu silahlar, güç, hız ve en önemlisi keskinlik konusunda var olan silahları geçiyor. Dünyada hiç kimse şimdilik bu tür silahlara sahip değil."

“Sesten 27 kat hızlı silah”

"Avangard" kıtalararası hipersonik füzeyi de geliştirdiklerine dikkat çeken Putin, bu füzenin sesten 27 kat hızlı hareket ettiğine ve dikey-yatay şekilde yön değiştirdiğine dikkati çekti.

ABD'nin 2002'de anti-balistik füze anlaşmasından çekildiğini hatırlatan Putin, "ABD'nin bu anlaşmadan çekilmesi, Rusya'yı hipersonik silah geliştirmeye zorladı. ABD'nin füze savunma sistemlerine karşı bu silahı üretmek zorundaydık" şeklinde konuştu.

Haber Ara