Dolar

32,5047

Euro

34,7411

Altın

2.485,31

Bist

9.490,67

Putin Esed'le ateşkesi görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de varılan ateşkes konusunda Beşar Esed'i bilgilendirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-24 14:01:33

Putin Esed'le ateşkesi görüştü

BBC Türkçe'de yer alan habere göre: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ile telefonda cumartesi günü başlaması beklenen ateşkes anlaşması üzerine görüştü.

Reuters'ın haberine göre Putin Esed'le ABD ve Rusya arasında yapılan Suriye krizine yönelik görüşmeler hakkında konuştu.

Rus İnterfax ajansı Esed'in Putin'e Suriye'de ateşkesin uygulanması konusunda yardıma hazır olduklarını söylediğini aktardı.

Putin ve Esed'in görüşmelerinde Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) ve Nusra cephesine karşı "sürekli ve ödün vermeksizin" mücadelenin önemine vurgu yaptıkları aktarıldı. Putin Moskova ve Washington'un arasındaki anlaşmanın 'kan dökülmesinin durması için gerçek bir adım olduğu söyledi. söyledi.

Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov Suriye'deki krizin çözümüne yönelik ABD ile Rusya arasındaki işbirliğinin iki ülke arasındaki karşılıklı güveni artırmaya yardımcı olduğunu söyledi. ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hafta başında telefonda görüşerek Suriye'de Cumartesi günü geçici bir ateşkesin başlayabilmesi için birlikte çalışma kararı aldıklarını açıklamışlardı.

SURİYELİ MUHALİFLER KARARSIZ

Suriye'de 27 Şubat'ta başlayacak geçici bir çatışmasızlık üzerinde anlaşma ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rus mevkidaşı Sergei Lavrov'un hafta sonu yaptığı görüşmeleri takiben sağlanmıştı.

Öte yandan Suriyeli muhalifler ABD-Rus planına uyup uymacakları konusunda henüz karar vermediler. Suriyeli muhaliflerin baş müzakerecisi Muhammed Alloush bu konudaki kararın Yüksek Müzakere Komitesi tarafından verileceğini söyledi.

Haber Ara