Dolar

32,5762

Euro

34,8093

Altın

2.418,68

Bist

9.645,02

Putin Erdoğan'la telefonda görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 12:26:17

Putin Erdoğan'la telefonda görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Kremlin sözcüsü Peskov, telefon görüşmesinin içeriğiyle ilgili Kremlin'den daha sonra açıklama yapılacağını söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA YAPILACAK

Görüşmenin sona erdiği haberi geldikten sonra Türkiye Cumhurbaşkanlığı'ndan "görüşmenin olumlu geçtiğini, içeriğe ilişkin yazılı bir açıklama yapılacağını" belirtildi.

KREMLİN PUTİN'İN ERDOĞANI ARAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayacağını dün açıklamıştı.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye'nin gönderdiği mektupla ikili ilişkilerin düzelmesi için önemli bir adım attığını ancak sorunun birkaç gün içerisinde çözülmesinin mümkün olmadığını da belirtmişti.

ERDOĞAN ÜZÜNTÜLERİNİ BİLDİRMİŞTİ

Erdoğan önceki gün Putin'e bir mektup yazarak uçağın düşürülmesiyle ilgili üzüntülerini bildirmişti.

24 Kasım 2015'te yaşanan uçak krizinin ardından Rusya ile ilk temas ise Rusya Milli Günü nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e, Başbakan Binali Yıldırım'ın da Rusya Başbakanı Medvedev'e mektup göndermesiyle sağlanmıştı.

Haber Ara