Dolar

32,5873

Euro

34,7911

Altın

2.498,58

Bist

9.457,23

Putin: Erdoğan'la hemfikiriz

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türk Akımı projesiyle ilgili konuştu, 'Proje tam olarak Rusya ve Türkiye'nin çıkarlarına uygundur' açıklamasında bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-13 17:17:50

Putin: Erdoğan'la hemfikiriz

AA'nın haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türk Akımı" projesinin Rusya ve Türkiye'nin çıkarlarına uygun olduğunu ifade etti.

Vladimir Putin şöyle konuştu:

"Türk Akımı üzerindeki çalışmaların ivmesini yitiriyor' görüşüne katılmıyorum. Bu kadar büyük bir projeyi aniden geliştirmek ve üzerinde mutabakat sağlamak mümkün değil. En önemlisi şu ki bu proje tam olarak Rusya ve Türkiye'nin çıkarlarına uygundur. Bu konuda Türk meslektaşım Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la hemfikiriz.''

TÜRK AKIMI NEDİR?

Putin'in, Aralık 2014'te iptal edilen Güney Akım Projesi'nin yerine yapılacağını açıkladığı Türk Akımı ile toplam 63 milyar metreküp gaz taşınacak.

Türk Akımı boru hattının toplam 910 kilometre uzunluğunda olması; bunun 660 kilometresinin Rusya topraklarından, 250 kilometresinin ise Türkiye'den geçirilmesi planlanıyor.

''G20'DEKİ TÜRK BAŞKANLIĞININ ÇALIŞMALARINDAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

Putin, Antalya'da düzenlenecek G20 Zirvesi'nde, dünya ticaretinin ve mevcut çok taraflı ticari işbirliği mekanizmalarının değerlendirilmesini ümit ettiğini belirterek, "G20'deki Türk başkanlığının çalışmalarından genel olarak memnuniyet duyuyoruz. G20'nin Saint Petersburg ve Brisbane Zirvelerinde kabul edilen kararların hayata geçirilmesinde devamlılık muhafaza edilebildi. Mevcut gündem, yeni fikirlerle tamamlandı" dedi.

Haber Ara