Dolar

32,4951

Euro

34,9419

Altın

2.430,00

Bist

9.789,54

Putin: Erdoğan, bir şeyi yapmaya karar verdi mi, yapar

Dün Avusturya Cumhurbaşkanı Belen’i kabul eden Rusya Devlet Başkanı Putin, ortak basın açıklamasında, Türkiye’yi örnek gösterdi. Avrupalıların işbirliği konusunda ağırdan aldığını belirten Putin, “Türklerle çalışmak Avrupalılardan daha kolay. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bir şeyi yapmaya karar verdi mi, yapar” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-16 09:23:33

Putin: Erdoğan, bir şeyi yapmaya karar verdi mi, yapar

putunbuyuk

Dün ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu ağırlayan Rusya Devlet Başkanı Putin, dün de Soçi kentinde, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander van der Belen'i kabul etti. Görüşmeden sonra ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Putin, Avrupa'da ortaya çıkan zorluklardan bahsederek, Türkiye'yi örnek gösterdi.

‘ERDOĞAN KARAR VERDİ Mİ YAPAR'

Avrupalıların işbirliği konusunda ağırdan aldığını belirten Putin, “Türklerle çalışmak Avrupalılardan daha kolay. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bir şeyi yapmaya karar verdi mi, yapar.  Erdoğan karar alıyor ve bunu uygulamaya koyuyor. Avrupa söz konusu olduğundaysa burada 27 ülkenin kendi içlerinde anlaşmaya varması gerekiyor. Senelerdir tekdüze bir biçimde aynı sakızı çiğniyoruz, ancak hiçbir şey olmuyor. Doğrusu bu çok üzücü" dedi.

Avrupa Birliği ile yapılan ticaretin 300 milyar avroya ulaştığını ve AB'nin Rusya'nın en büyük ticaret ortağı olduğunu belirten Putin, işbirliği seviyesinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Bu işbirliğinin yaptırımlar olmadan daha iyi olacağını belirten Putin, AB'nin karar vermedeki gecikmelerden kaynaklanan sorunlara işaret etti.

‘ABD, KUZEY AKIM 2 DOĞALGAZ
BURU HATTINI İPTAL ETTİRMEK İSTİYOR'

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD'nin, Avrupa'daki Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattını iptal etme çabalarını da değindi.

Önceki gün, bir grup Cumhuriyetçi ve Demokrat Senatörün, Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattının yapımında yer alan Avrupalı şirketlere ve bireylere yönelik yaptırım talep eden bir tasarı hazırladığını dikkati çeken Putin, Avusturya cumhurbaşkanına bu projeye verdiği destekten dolayı övdü.

‘KUZEY AKIM 2 DOĞALGAZ BORU HATTI
EKONOMİK ÇIKARLARA HİZMET EDİYOR'

Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattının inşasının Avrupa çapında ekonomik çıkarlara hizmet ettiğini vurgulayan Putin, “Bu tür projelere hayati ilginin yine de geçerli olacağından" emin olduğunu belirtti.

Vladimir Putin, Avrupalı şirketlerin, ülkelerin ekonomilerine karşı sorumluluklarını üstleneceklerine inandığını, çünkü bu çalışmanın rekabet gücüne bağlı olduğunu ve enerjinin daha fazla mal olmayacağını belirtti.

Haber Ara