Dolar

32,5414

Euro

34,8913

Altın

2.425,86

Bist

9.722,09

Putin'e Erdoğan mesajlı komedyen çağrısı

Alman yazar Putin’e çağrıda bulunarak, 'Alman komedyene sığınma verin, Erdoğan sapsarı olsun' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-14 00:01:19

Putin'e Erdoğan mesajlı komedyen çağrısı

Alman yazar ve yönetmen Uli Gellermann'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir açık mektup yazarak, komedyen Jan Böhmermann'a sığınma vermesini istediği öne sürüldü.

Sputnik'te yer alan bilgide; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı şiir nedeniyle komedyen Jan Böhmermann hakkında ancak federal hükümetin onayıyla dava açılabileceği belirten Gellermann, “Ancak şu sıralarda Alman Şansölye'yi (Angela Merkel) ve hükümetini takip edenler, Jan Böhmermann'ı ağır sonuçların beklemesinden korkuyor” dedi.

‘KİBİRLİ ERDOĞAN, SIĞINMA İZNİNİ DUYUNCA SAPSARI KESİLİR' 

Alman komedyenin tıpkı eski CIA çalışanı Edward Snowden gibi, ‘tehlikede olan bir insana yardım etme kararını alan' Rusya'da sığınma alabileceğinden emin olduğunu söyleyen Gellermann, Putin'in Alman komedyene sığınma vererek kendini biraz sevindirebileceğini dile getirerek, “Bu kibirli beyefendi Erdoğan, sizin Böhmermann'a sığınma verdiğinizi öğrenince sinirinden sapsarı kesilir” ifadelerini kullandı.

Böyle bir senaryonun hem Alman hükümetin hem de medyanın rahat bir nefes almasına izin vereceğini kaydeden Gellermann, mektubu, “Sığınmayla düşünce özgürlüğü için bir şans verin” sözleriyle sonlandırdı.

Haber Ara