Dolar

32,3849

Euro

35,0576

Altın

2.326,64

Bist

9.097,26

Putin: Durum kötüye gidiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede artan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakalarına dikkat çekti. Putin, 'Durum kötüye gidiyor' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-13 16:52:27

Putin: Durum kötüye gidiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede artan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakalarına dikkat çekti. Putin, "Durum kötüye gidiyor" dedi.

Sputnik Türkçe'nin aktardığına göre, Rusya'da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının ele alındığı toplantıda konuşan Putin, "Durumun her gün değiştiğini ve maalesef kötüye gittiğini görüyoruz. Hastaların sayısı artıyor, üstelik özellikle de ağır vakalar giderek artıyor" dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ve Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova'nın katıldığı toplantıda yetkililerden kısa ve uzun vadeli tahminlere ilişkin günlük rapor sunmalarını isteyen Putin, "Önümüzdeki haftalar birçok açıdan belirleyici olacak. Bu nedenle ülke geneline ve bölgelere ilişkin bilgiler, raporlar almak istiyorum. Özellikle de riskin yüksek olduğu bölgelere ilişkin" dedi.

Son verilere göre Rusya'da Koronavirüs vaka sayısı 18 bin 328 olarak kaydedildi. Son 24 saatteki 18 can kabı ile, ölenlerin sayısı 148'e yükseldi.

PUTİN ‘EV HAPSİNDE' NEYİ ÖZLEMİŞ?

Bu arada koronavirüs yüzünden Moskova'da ay sonuna kadar sokağa çıkma yasağı uygulanırken, bu kapsamda olmasa da Başkan Putin ihtiyaten Kremlin'deki çalışmalarına ara verip, geçen hafta “evden” çalışmaya başladı.

Rus lider, Kremlin'e yaklaşık 20 kilometre mesafede olan, Odintsovo kasabası yakınındaki Novo-Ogaryevo rezidansından online olarak mesaisine devam ediyor. 

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov'a, Rus liderin bu “mesafeli mesai” günlerinde en çok neyi özlediği soruldu.

Peskov, “İnsanlarla iletişim içinde olmayı…” diye yanıt verdi.

“Çünkü o özellikle bu şekilde bir ‘gerçeklik anlayışı' çiziyor” diye ekleyen Peskov, uzaktan çalışmasına rağmen Rus liderin programının “öncekinden daha yoğun hale geldiğini” söyledi. 

Peskov Rus liderin sağlığının her zamanki gibi iyi olduğunu vurguladı ve “Kendisi gördüğünüz gibi” dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara