Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

Putin’den tutuklu ABD’li yatırımcıya uyarı: Hırsızlık yapma, yasalara saygılı ol, yeter

Ünlü ABD’li yatırımcı Michael Calvey’nin yolsuzluk iddiasıyla tutuklanmasıyla ilgili ilk defa konuşan Rus lider Putin, “Hem iş dünyası, hem de devlet yasal mevzuata göre hareket etmeli, yasalara saygılı olmalı. Hırsızlık yapma, düzgün davran, hepsi bu kadar” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-08 14:58:40

Putin’den tutuklu ABD’li yatırımcıya uyarı: Hırsızlık yapma, yasalara saygılı ol, yeter

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede çok sayıda yabancı şirkette hissedar olan ünlü ABD'li yatırımcı Michael Calvey'nin yolsuzluk iddiasıyla tutuklanmasıyla ilgili ilk defa kamuoyu önünde yorum yaptı. 

Rossiya 24'ün haberine göre, St.Petersburg Uluslararası Yatırım Forumu'nda konuşan Putin, Calvey davasında “yargıya güvenilmesi gerektiğini “söyledi.

Taraflara sağduyulu şekilde gelişmeleri takip etmeleri çağrısı yapan Rus lider, “Hem iş dünyası, hem de devlet yasal mevzuata göre hareket etmeli, yasalara saygılı olmalı. Hırsızlık yapma, düzgün davran, hepsi bu kadar” dedi.

Hükümetin ve bizzat kendisinin bu davayla ilgilendiğini belirten Putin, mahkemenin adil bir karar vereceğine inandığını söyledi. 

Putin, Rusya'nın son dönemde iş dünyasına yönelik cezaların hafifletilmesi yolunda adımlar attığını da sözlerine ekledi.

Rusya'nın en eski yabancı yatırımcılarından ABD'li işadamı Michael Calvey, 2,5 milyar ruble tutarında yolsuzluk yaptığı iddiasıyla geçen Şubat ayında tutuklanmıştı. Ev hapsinde tutulan ünlü yatırımcının tutuklanmasına, Sberbank'ın patronu German Gref ve Sayıştay Başkanı Aleksey Kudrin'in de dahil olduğu birçok etkili isim tepki göstermişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara