Dolar

32,3370

Euro

35,1947

Altın

2.246,83

Bist

8.718,11

Putin'den tehdit gibi açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın yeni silahlarının agresif söylemlerde bulunmaya alışkın tarafları düşünmeye sevk edeceğini söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-18 14:19:13

Putin'den tehdit gibi açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı'nın toplantısında konuşan Putin, yeni silahların ordu ve donanmanın potansiyelini önemli ölçüde arttıracağını, güç dengesi ve küresel istikrara katkıda bulunacağını ifade etti.

Putin "Ordunun yeni silahları önümüzdeki 10 yıl için Rusya'nın güvenliğini hatasız ve koşulsuz olarak sağlayacak, güç dengesini, yani dünyadaki istikrarı arttıracak. Yeni sistemlerimiz umuyorum ki militarist ve agresif söylemler kullanan tarafları düşünmeye sevk edecek" dedi.

Rusya'nın savunma becerilerinin, güvenliğinin arttırılması ve dışarıdaki tehditlerden korunmasının başlıca görevlerinden olduğunu kaydeden Putin, bunun öneminin ülkenin politikacıları, devlet görevlileri, toplu ve tüm vatandaşları tarafından iyi anlaşıldığını vurguladı.

Putin bu yıl ordudaki her türlü birim ve birliğin dengeli bir şekilde geliştiğini, bu gelişmenin hükümetin modern silah ve teçhizat alımına yönelik planı doğrultusunda gerçekleştiğini ifade etti.

Rus lider "Küresel denkliğin sağlanmasında kilit rol oynayan nükleer grubumuz da gözle görülür derecede güçlendirildi" dedi.

'NÜKLEER CEPHANEMİZİN YÜZDE 80'İ YENİ'

Rusya'nın nükleer cephanesindeki yeni silah oranının yüzde 80'e ulaştığını kaydeden Putin, 1 Mart'taki Federal Meclis hitabında açıkladığı yeni kıtalararası balistik füze Sarmat'ın testlerinin de başarılı geçtiğini ifade etti.

Putin "Dünyada benzerleri olmayan yeni silahların geliştirilmesinde ciddi, çığır açıcı adımlar atıldı. Avangard füze kompleksinin seri üretimine başlandı, Sarmat'lar başarılı şekilde test edildi" dedi.

Putin ayrıca, Kinjal hipersonik füze sistemlerinin deneme amaçlı göreve geçirildiğini, Peresvet lazer sistemlerinin de test edildiğini belirtti.

Rus ordusunun hızlıca gelecekteki olası füze savunma sistemlerinin üstesinden gelebilecek Avangard gibi modern silahlarla donatılması gerektiğini vurgulayan Putin, mevcut riskler doğrultusunda ordunun gelişiminin ve son yıllarda silah inşa alanındaki temponun devam ettirilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

 

Haber Ara