Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Putin'den nükleer füze açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer füze envanterine 40'tan fazla yeni nesil balistik füze ekleneceğini açıkladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 17:11:02

Putin'den nükleer füze açıklaması

 

EnSonHaber'in haberine göre, Kubinka kentinde düzenlenen bir silah fuarında konuşan Putin, yeni füzelerin "Yeni füzeler en gelişmiş füze kalkanı sistemlerini dahi aşabilecek teknik donanıma sahip olacak" dedi. Putin'in açıklamaları NATO'nun Doğu Avrupa'daki askeri varlığın artırılması adımı üzerine geldi. ABD, NATO aracılığıyla Doğu Avrupa ülkelerine tank ve ağır silah gönderme kararı almıştı.
 
TEHLİKELİ SONUÇLAR DOĞARABİLİR UYARISI
 
Dün Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamada ise bu girişimin 'tehlikeli sonuçlar' doğuracağı uyarısı gelmiş ve "Umarız aklıselim galip gelir ve Avrupa'da yeni bir askeri gerilimin önüne geçilir" denmişti. Rusya ABD'nin kararını "Soğuk Savaş'tan bu yana alınan en agresif askeri karar" olarak da nitelemişti.
 
ABD, NATO üyesi Polonya ve Baltık ülkelerinin talebi üzerine bölgedeki askeri varlığı güçlendirme kararı almıştı. Özellikle Polonya'nın Ukrayna krizinin başlamasından bu yana NATO'dan yeteri kadar destek alamadığını söylüyordu.

Haber Ara