Dolar

32,5510

Euro

34,8687

Altın

2.425,42

Bist

9.722,09

Putin'den Netanyahu'ya 'İdlib' uyarısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrail'in İdlib'deki kimyasal silah saldırısından Esed rejimini sorumlu tutmasını eleştirdi. Putin'e göre 'Soruşturma tamamlanmadan asılsız suçlamalar yöneltmek kabul edilemez.'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-06 17:44:41

Putin'den Netanyahu'ya 'İdlib' uyarısı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Sputnik'in haberine göre
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile telefonda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal saldırı hakkında yürütülen soruşturma tamamlanmadan, asılsız suçlamalar yöneltmenin kabul edilemez olduğunu" ifade etti.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin ve Netanyahu, telefon görüşmesinde İdlib'in Han Şeyhun bölgesinde düzenlenen kimyasal saldırıyı konuştu. Putin, Netanyahu'ya "Kime yönelik olursa olsun, kapsamlı ve tarafsız bir uluslararası soruşturma yapılmadan asılsız suçlamalar yöneltilmesi kabul edilemez" dedi.

LIEBERMAN "SORUMLU ESED REJİMİ" DEMİŞTİ

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, İdlib'deki saldırının emrini Esed'in verdiğini söylemişti.

Öte yandan Kremlin'in aktardığına göre Netanyahu, St. Petersburg'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına taziyelerini iletti. Putin ve Netanyahu, uluslararası toplumun terörle mücadele alanındaki çabalarını aktif hale getirmesinin önemine vurgu yaptı. Taraflar, başta Suriye olmak üzere Ortadoğu'da istikrar ve güvenliğin sağlanması için Rusya-İsrail işbirliğini artırmaya hazır olduklarını da belirtti.

ABD CEPHESİ

Donald Trump, dünyanın gündemine oturan kimyasal saldırı için ilk önce yaptığı açıklamada "Obama"yı suçlamış, yaşanılanların O'nun politikalarının sonucu olduğunu söylemişti. Bir süre sonra konuya ilişkin bir kez daha konuşan Trump, "Suriye ve Esed'e karşı bakış açım değişti. Harekete geçme sorumluluğum var" dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Dönem Başkanı ve ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley de bu açıklamanın ardından BMGK'nın Suriye'de gerekli askeri önlemleri almaması durumunda, bu görevi ABD'nin yerine getireceğini söyledi.

Haley, 3 gün önce yaptığı açıklamada "Önceliklerinin Esed'i devirmek olmadığını" söylemişti.

 

Haber Ara