Dolar

32,5024

Euro

34,9112

Altın

2.451,41

Bist

9.701,59

Putin’den, Johnson’a hastalığı yenmenin formülü!

Rusya Devlet Başkanı Putin, koronavirüsüne yakalanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a gönderdiği telgrafta, 'Enerji, iyimserlik ve mizahın, hastalığın üstesinden gelmene yardım edeceğinden eminim' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-07 15:15:00

Putin’den, Johnson’a hastalığı yenmenin formülü!

Rusya Devlet Başkanı Putin, koronavirüsüne yakalanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a gönderdiği telgrafta, "Enerji, iyimserlik ve mizahın hastalığın üstesinden gelmene yardım edeceğinden eminim" dedi.

Dünya genelinde 190'dan fazla ülkeyi etkileyen ölümcül koronavirüsü salgını sürerken, gözler koronavirüsüne yakalanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a çevrildi.

Kendini evinde karantina altında tutan ve durumunun ağırlaşması üzerine dün gece acil hastaneye kaldırılan İngiliz Başbakanı'na, dünya liderlerinden “geçmiş olsun” telgrafları yağıyor.

Bu telgraflardan en ilginci ise Rusya Devlet Başkanı Putin'den geldi.

Putin, İngiltere Başbakanı Johnson'a çektiği telgrafta, hastalığı yenmenin formülünü açıkladı.

Rus lider Putin, dün gece yoğun bakım ünitesine kabul edilen Johnson için "hızlı bir iyileşme" dileyerek, "Enerji, iyimserlik ve mizahın hastalığın üstesinden gelmene yardım edeceğinden eminim" dedi.

Ekran Resmi 2020-04-07 15.25.21

 

KATAR EMİRİ'NDEN, ‘BORIS'E MESAJ

Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani de, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, hızlı iyileşmesi için İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a samimi isteklerini dile getirerek,  “Bu zor zamanda arkadaş canlısı İngilizlerle dayanışmamı ifade ediyorum" dedi.

TRUMP: ÇOK İYİ BİR DUSTUM

ABD Başkanı Donald Trump, günlük basın toplantısında Amerikalıların Johnson'ın iyileşmesi için dua ettiklerini belirtip "Çok iyi bir dostum, ülkemizin bir dostu Başbakan Boris Johnson'a en iyi dileklerimi gönderiyorum. O gerçekten çok iyi bir dost, çok özel biri, güçlü, kararlı, hiç pes etmeyen bir yapıya sahip" dedi.

Johnson için birçok ülkeden geçmiş olsun mesajları geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından "Bu zor günde Boris Johnson, ailesi ve İngiliz halkının yanındayım. Bu zor durumdan umarım hızla çıkar" mesajını paylaştı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, "Bu günler ülkelerimiz için zor zamanlar. Ancak güçlü ve birlik içinde olarak bu savaşı kazanacağız" ifadesini kullandı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte de, hükmeti adına Johnson ailesi ve İngiliz halkı ile dayanışma içinde olduğunu ifade etti. Hollanda Başbakanı Rutte, "Onunla en kısa sürede sağlıklı bir şekilde tekrar konuşabilmeyi umuyorum" diye yazdı.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, kalbinin bu zorlu zamanda Johnson ve ailesiyle olduğunu belirterek, acil şifalar diledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump, dualarının Johnson ve ailesi ile olduğunu söyleyen bir mesaj paylaştı.

İzlanda Başbakanı Katrin Jakobsdottir, mevkidaşına 'hızlı bir iyileşme süreci' diledi.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han da, Twitter hesabından, Başbakan'ın hızlı iyileşmesi için dua ettiğini yazdı.

Öte yandan İngiliz Kabine İşleri Bakanı Michael Gouve, bugün erken saatlerde Londra'nın merkezindeki Parlamento Binası'nın karşısında bulunan St. Thomas Hastanesi'ne kaldırılan Başbakan Johnson'ın hâlâ yoğun bakımda olduğunu, hastane ekibinden en iyi bakımı aldığını ve kendisi ve ailesi için dua ettiğini açıkladı.

Haber Ara