Dolar

32,3787

Euro

35,0444

Altın

2.326,37

Bist

9.134,82

Putin'den, Erdoğan'a iltifat: Bugün size özel, güzel bir hava ayarlamışlar

Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Soçi Zirvesi için ülkesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılama sırasında gösterdiği saygı gözlerden kaçmadı. Mevkidaşıyla el sıkışıp bir eliyle de havayı işaret eden Putin, Erdoğan’a iltifat edip, 'Bugün size özel olarak ne kadar güzel bir hava ayarlamışlar' ifadesini kullandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-22 16:46:47

Putin'den, Erdoğan'a iltifat: Bugün size özel, güzel bir hava ayarlamışlar

son_12

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Soçi Zirvesi için ülkesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılama sırasında gösterdiği saygı gözlerden kaçmadı. Mevkidaşıyla el sıkışıp bir eliyle de havayı işaret eden Putin, Erdoğan'a iltifat edip, ”Bugün size özel olarak ne kadar güzel bir hava ayarlamışlar" ifadesini kullandı.

Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Soçi kenti bugün, Suriye'e konusunda tarihi bir zirveye evsahipliği yapıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Soçi'ye geldi. Putin ile Erdoğan görüşme öncesi basına açıklamalarda bulundu.

Putin'in, Erdoğan'a gösterdiği iltifat ve saygı gözlerden kaçmadı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devlet başkanlığı rezidansının girişinde sıcak ve dostane bir şekilde karşıladığı gözlendi.

Twitter'da yayınlanan görüntülere göre Putin, Erdoğan'la bir araya geldiği sırada öncelikle "Merhaba" dedi.

Daha sonra mevkidaşıyla el sıkışıp bir eliyle de havayı işaret eden Rus lider Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iltifat edip, ”Bugün size özel olarak ne kadar güzel bir hava ayarlamışlar" ifadesini kullandı.

Erdoğan da gülümseyerek "Evet, çok güzel" yanıtını verdi.

Liderler, rezidansın girişindeki bu kısa konuşmanın ardından görüşme salonuna doğru ilerledi.


RIA Novosti Kremlin muhabirlerinin hesabından yapılan bir başka paylaşımda ise, Putin ve Erdoğan'ın bugünkü görüşme için seçtikleri takım elbiselerin uyumuna dikkat çekildi.

Mesajda, "Rusya ve Türkiye liderlerinin görüşleri oldukça uzun süredir yakın veya örtüşüyor. Bu görüşler, bugün takım elbise, gömlek ve kravat renginin seçiminde de örtüştü" denildi.

buyuk3_33

Görüşmenin basına açık kısmında gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, buluşma öncesi detaylı görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bu vesile ile gerek ikili görüşmeler gerek ikili ilişkileri ele alma fırsatı bulacağız. Bu barışın çok daha güçlü bir şekilde ele alınmasına fırsat sağlayacak. Bu görüşmenin de Barış Pınarı Harekatı'na çok ciddi fırsatlar sağlayacağına inanıyorum."

Rusya lideri Vladimir Putin de, "Suriye'deki durum kritik, bu nedenle Erdoğan'la yapılacak bu görüşmelere büyük gereksinim vardı" diye konuştu.

Putin, "Türkiye-Rusya ilişkilerinin gelmiş olduğu düzeyin, Suriye meselesiyle ilgili güç sorulara hem Türkiye'nin hem Rusya'nın menfaatine olacak cevap bulmamıza yardımcı olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

İki liderin “sürekli ve yakın temas” halinde götürdükleri ilişkide bugün, Türkiye'nin Barış Pınarı harekatı ve Suriye'deki olası sonuçları masaya yatırılacak.

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile MİT Başkanı Hakan Fidan da katıldı.

buyuk2_96

 

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara