Dolar

32,5580

Euro

34,8886

Altın

2.434,78

Bist

9.645,02

Putin'den çok sert açıklama: Bizi kimse...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'yı kimsenin yeniden kodlamayı ve kendi kodlarını yazmayı başaramayacağını söyledi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-12 23:12:12

Putin'den çok sert açıklama: Bizi kimse...

Rusya Günü vesilesi ile Kremlin'de düzenlenen törende konuşan Putin, "Ülkemizdeki vatanseverlik duygusu o denli derin ve güçlü ki, kimse hiçbir zaman Rusya'yı yeniden kodlayıp üzerine kendi kodlarını yazmayı başaramadı ve başaramayacak. Bizi kimse kendi köklerimizden koparıp tecrit edemeyecek." dedi.

Rusya'nın son 25 yıllık döneminde halkın geçmişine ve vatanına bağlılığını bir kez daha teyit ettiğini ifade eden Putin, dışarıdan yapılan empozelerle Rusya'nın başka bir formata dönüştürülemeyeceğini vurguladı.

Rusya'nın 25 yıl önce bağımsızlığını ilan ettiğini ve sert bir dönüşüm geçirdiğini hatırlatan Putin, bunun siyasi, ekonomik, toplum ve kamu alanını etkilediğini vurguladı.

Sadece o dönemde karşılaşılan sorunların üstesinden gelinmediğini, aynı zamanda demokratikleşme ve piyasa ekonomisine geçişte önemli başarılar kat edildiğini belirten Putin, modern, açık ve bağımsız bir ülke inşa edildiğini kaydetti.

Kremlin'de düzenlenen törende, sanat, bilim ve kültür alanında başarılı olan isimlere ödül verildi.

Haber Ara