Dolar

32,5900

Euro

34,8253

Altın

2.496,95

Bist

9.454,65

Putin'den 12 yıl sonra Suudi Arabistan’a kritik ziyaret!

Ortadoğu'da gerginliklerin zirve yaptığı bir dönemde Rusya Devlet Başkanı Putin, kritik ziyaret için Suudi Arabistan’a geldi. Putin en son 2007'de geldiği Arabistan'da Kral Selman'ın konuğu olacak.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-14 17:08:37

Putin'den 12 yıl sonra Suudi Arabistan’a kritik ziyaret!

Ortadoğu'da gerginliklerin zirve yaptığı bir dönemde Rusya Devlet Başkanı Putin kritik ziyaret için Suudi Arabistan'a geldi. Putin en son 2007'de geldiği Arabistan'da Kral Selman'ın konuğu olacak.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Putin ve beraberindeki heyet Riyad Emiri Faysal bin Bender ve bazı bakanlar tarafından Kral Halid Uluslararası Havaliman'ında karşılandı.

Putin'in daha sonra Riyad'daki El-Yemame Sarayı'na gittiği ve Kral Selman tarafından resmi törenle karşılandığı ifade edildi.

Kral Selman ve Putin'in burada ikili görüşme yapması bekleniyor.

Putin en son 2007'de geldiği Arabistan'da Kral Selman'ın konuğu olacak.

Ziyaret, petrol piyasasında ana söz sahibi iki ülkenin fiyatlar istikrara kavuşturmak için olası yeni anlaşmaları açısından dikkatle izleniyor.

Suudi petrol devi Aramco'ya düzenlenen saldırıların ardından Rusya'nın desteği de devam ediyor. 

Rus lider, ziyaretine başlamadan önce Russia Today (RT), El-Arabiya ve Sky News Arabia televizyonlarına verdiği röportajda, Rusya'nın Suudi Arabistan'ı dost bir ülke olarak gördüğünü aktaran Putin, “Hem Kral, hem de Veliaht Prens ile çok iyi ilişkiler kurduk. İşbirliğimiz her koldan gelişmeye devam ediyor” diye konuştu.

Putin, gezisi Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) de kapsayacak.

 

Haber Ara