Dolar

32,5170

Euro

34,9440

Altın

2.439,02

Bist

9.716,77

Putin, canlı yayında valiyi azarladı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Norilsk şehrindeki bir termal elektrik santralinde meydana gelen kaza sonrası 20 bin ton mazotun çevreye yayılmasıyla ilgili kendisine rapor sunan Krasnoyarsk Valisi Alesandr Uss'u canlı yayında azarladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-04 10:03:06

Putin, canlı yayında valiyi azarladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Norilsk şehrindeki bir termal elektrik santralinde meydana gelen kaza sonrası 20 bin ton mazotun çevreye yayılmasıyla ilgili kendisine rapor sunan Krasnoyarsk Valisi'ni canlı yayında azarladı.

Krasnoyarsk Valisi Alesandr Uss, 20 bin metreküp dizel yakıtın nehre döküldüğü kazayla ilgili video konferans toplantısında Putin'e rapor sundu.

Toplantı sırasında, kazanın boyutlarını ve mazotun çevredeki su kaynaklarına yayılmasını sosyal medyadan öğrendiklerini belirten Valinin, konuşmasının sonunda “Rapor bitti” demesi üzerine Putin tepki gösterdi.

“Rapor nasıl bitti? Peki ne yapılacak?” diyen Rus lider, “Yakıtların sızdığı bu depolama tankının sahibi kim? Peki bu olaydan neden yetkililer iki gün sonra haberdar oldu? Acil durumları sosyal medyadan mı öğreneceğiz yani? Sizde orada her şey yolunda mı?” ifadelerinde bulundu.

Putin'in sert tepkisi sonucu Vali yeniden söz alarak durumu izah etmeye çalıştı, ama Putin aynı tonda konuşmasına devam etti.
 
Rusya'nın Norilsk kentinde yaşanan kaza sonrası kentte olağanüstü hal ilan edilmişi. 180 bin m2 alan kazadan etkilendi. Putin, yaşanan çevre felaketi üzerine bölgede olağanüstü hal ilan etti.

 

Haber Ara