Dolar

32,5160

Euro

34,9300

Altın

2.446,82

Bist

9.705,61

Putin, canlı yayında halkın sorularını cevaplandırıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, bugün televizyonlardan her yıl canlı yayınlanan Direkt Hat programında halkın sorularını yanıtlıyor. Saat 12,00’de başlayan programda şu ana kadar Putin’e 1,5 milyondan fazla soru yöneltildiği bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-20 13:06:51

Putin, canlı yayında halkın sorularını cevaplandırıyor

buyuk_158

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün televizyonlardan her yıl canlı yayınlanan Direkt Hat programında halkın sorularını yanıtlıyor. Putin'e 1,5 milyondan fazla soru yöneltildiği açıklandı. Putin'in geleneksel televizyon yayını bugün saat 12.00'de başladı.

Rus liderin halkın huzuruna çıkacağı program Pervıy, Rossiya 1, Rossiya 24, NTV, OTR, MİR televizyon kanalları ile Mayak, Vesti FM ve Radio Rossii radyo kanallarından naklen yayımlanıyor.

Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezinin (VTsİOM) anketine göre, Rusya halkının yüzde 75'i Putin'in canlı yayınını takip ediyor. Halkın yüzde 29'u ise programı baştan sona izleyeceğini söyledi.

Putin, geçen sene 4 saat 20 dakika süren canlı yayında 79 soru yanıtlamıştı.

Rusya Devlet Başkanı, 2001 yılından bu yana her sene canlı yayında hakın sorularını yanıtlıyor.

Putin'in ilk sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

Programın ilk sorularından biri beklendiği gibi ekonomi hakkındaydı. Putin, halkın gelirlerinin düşmüş olması hakkındaki soru karşısında şunları söyledi: "Enerji pazarındaki durumun, ekonomimize hoş olmayan bir etkisi oldu. Fakat gelirler yavaş yavaş artıyor. Reel gelirlerse kremi ödemeleri nedeniyle düşüyor. Merkez Bankası'nın buna dikkat etmesi gerek."

"HALKIN GELİRLERİNDE STABİL BİR İYİLEŞME VAR"

Putin, ekonomik sorunlar nedeniyle zorluk çeken insanlar için yaşamanın ne zaman daha kolay hâle geleceği sorusu karşısında ise, ekonominin hem varlıklı kesim hem orta sınıf hem de yoksul kişilerin hayatında olumsuz etkilerinin olduğunu fakat halkın gelirlerinde stabil bir iyileşme izlendiğini söyledi.

Halkın gelirlerine ilişkin birtakım rakamlar veren Rus lider şöyle devam etti: "Beni televizyondan izleyen insanların, sözünü ettiğim maaşları almadıklarından dolayı kızmalarını istemem. Ben ortalama gelirlerden söz ediyorum. Kazanılan ücretler, sektörden sektöre ve bölgeden bölgeye değişim göstermekte."

Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov, Putin'e geçen yıllara göre daha az soru yöneltilmesinde "sıcak havanın" etkisi olabileceğini söyledi. Putin'e sorulan soru sayısının farklı etkenlere bağlı olduğunu belirten Peskov, "Havalar sıcakken, doğal olarak, insanlar daha az televizyon izliyor, bilgisayar karşısında daha az zaman geçirmek istiyor" dedi.

Putin'in canlı yayın programı öncesi istatistiki bilgileri gözden geçirdiğini belirten Peskov, Rus liderin ayrıca Kremlin uzmanlarıyla 5-6 saat süre bir görüşme yaparak canlı yayına hazırlandığını söyledi.  

Saat 12,00'de başlayan programda şu ana kadar Putin'e 1,5 milyondan fazla soru yöneltildiği bildirildi.

Putin'e canlı yayın öncesi 2013'te 3 milyon, 2015'te 3,25 milyon soru gelmişti. Son üç yıldır ise soru sayısı 2,5-2,8 milyon civarındaydı. 

Haber Ara