Dolar

32,5004

Euro

34,8019

Altın

2.486,41

Bist

9.537,83

Putin bir kez daha Almanca konuştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi'de Alman girişimcilerle düzenlenen bir toplantıda simultane tercümede yaşanan teknik aksaklık nedeniyle Almanca konuştu. Daha önce de bir sunucuya sinirlendiği için Almanca konuşan Rus başkanın, bu dili konuşabiliyor olmasının dikkat çekici tarafı ise KGB ajanı olduğu dönemleri hatırlatması.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-09 11:40:59

Putin bir kez daha Almanca konuştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi kentinde Alman girişimcilerle bir araya geldi. Girişimcilerle yaptığı toplantı sırasında tercümede teknik aksaklık yaşandığını fark eden Putin, Almanca olarak, "Yanlış olan ne?" dedi. Putin ardından "Almanca konuşan Rus lider, "Anlattıklarımı daha sonra söylerim. Çok da ilgi çekici şeyler değildi" diyerek gülümsedi. Putin'in verdiği tepki sonrasında gülüşmeler yaşandı.

Espirili sözlerinin ardından Putin konuşmasını Rusça olarak sürdürdü. 

Putin'in Almanca konuştuğu anlara dair görüntüler sosyal medyada yüzlerce kez paylaşıldı.

İŞTE O ANLAR

2018'DE DE ALMANCA KONUŞTU

Putin, 2018 Haziranında gerçekleştirdiği Avusturya ziyareti öncesinde bu ülke merkezli ORF televizyonuna röportaj vermişti.

Ukrayna'nın doğusunda düşürülen uçak ve Kırım konusunda soruları yanıtlayan Putin, sunucunun üç kere sözünü kesmesi üzerine Almanca konuşmuş ve "Lütfen cevap vermem izin verin" demişti.

45_23

DOĞU ALMANYA'DA AJANLIK YAPMIŞTI

Putin'in Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ile Almanca konuştuğu ve davet mektuplarına Almanca yanıt verdiği biliniyor. Rus lider geçtiğimiz yıl Avusturya'nın eski Dışişleri Bakanı Karin Kneissl'in düğün törenine katılmış ve burada da vals yapmış, Almanca konuşmuştu.

Rus liderin Almanca konuşuyor olmasını ilgi çekici hale getirense ajanlık geçmişini hatırlatması. Putin, Doğu Almanya'da KGB ajanı olarak çalışmış, burada Almanca konuşmuştu. Rus liderin, istihbarata çalıştığı dönemlerde ajan olarak gittiği tek yer ise Almanya değil. Rus lider, 1971-72 yıllarında da Türkiye'de görevlendirilmiş, İzmir Aliağa'daki Tüpraş fabrikasında Rus tank montaj firmasının personelden sorumlu amiri kimliğiyle yer almıştı.

vladimir-putin_2135

 

 

 

 

Haber Ara