Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Putin: Avrupa ile ilerlemeye hazırız ancak geleceğimizi bize dedelerimiz kanlarıyla verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa’nın tüm halklarıyla çabalarını birleştirmeye hazır olduğunu, ancak 'Büyük Vatan Savaşı' sırasında 'Sovyet halkına yönelik işlenen soykırım' da dahil olmak üzere, tarihin kara sayfalarını unutmayacaklarını ifade etti.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-17 17:48:33

Putin: Avrupa ile ilerlemeye hazırız ancak geleceğimizi bize dedelerimiz kanlarıyla verdi

Duma'da grup başkanlarıyla yapılan toplantıda konuşan Putin, “Elbette ileriye gitmeli, geleceği düşünmeli, başka halklarla çabalarımızı birleştirmeliyiz, buna Avrupa'daki tüm halklar da dahil. Bunu günümüzdeki zorluklara ve konjonktüre rağmen yapmalıyız ve geçmiş bizi geriye sürüklememeli” dedi.

Rusya'nın unutmayacağı şeyler de olduğunu vurgulayan Putin, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilere karşı yürütülen 'Büyük Vatan Savaşı' yıllarında 'Sovyet halkına karşı uygulanan soykırım'ı tarihin kara sayfalarından biri olarak nitelendirdi.

Putin, “Şimdi savaş yıllarında sivil halka karşı işlenen suçlara dikkat veriyoruz. Bu bir soykırım, bu kesinlikle apaçık bir şey” ifadelerini kullandı.

Savaş yıllarında yaşananlarla ilgili verileri araştırmakla doğru yaptıklarını düşündüğünü belirten Putin, “Bu gözümüz açık bir şekilde günümüzdeki olaylara bakmamızı ve gelecekte asla böyle bir şeyin tekrarlanmaması için Rusya'nın politikasını buna göre inşa etmemizi sağlıyor” dedi.

‘Dedelerimiz kanlarıyla geleceğimizi bize verdi'

Putin, Rusya'nın savaşta Nazilere karşı edinilen 'Büyük Zafer'in anısına her zaman kıymet verdiğini ve vermeye devam edeceğini vurguladı.

Putin, “Bu nereden, kimin elde ettiği, kimin kazandığı belli olmayan alelade bir hatıra değil. Bu zaferi kazananlar bizim babalarımız, dedelerimiz. Kanlarıyla geleceğimizi bize verdiler” dedi.

Rus lider daha önce ‘Pobeda' (Zafer) adlı Rusya organizasyon komitesi toplantısında yaptığı açıklamada, 'Nazilerin Sovyet halkına karşı gerçekleştirdiği soykırım'ın ve diğer suçların zaman aşımı süresi bulunmadığını vurgulamıştı.

Sputnik

Haber Ara