Dolar

32,6001

Euro

34,8184

Altın

2.493,36

Bist

9.497,61

'Putin asılsız ithamlarına son vermeli'

Başbakan Davutoğlu ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev heyetler arası görüşmenin ardından, ortak basın toplantısı düzenledi. Azerbaycan'ı ilgilendiren her konunun Türkiye'yide ilgilendirdiğini söyleyen Davutoğlu, Rus uçağının düşürülmesi konusunda 'Rusya ile her konuyu görüşmeye hazırız ancak Putin asılsız ithamlarına son vermeli' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 16:27:56

'Putin asılsız ithamlarına son vermeli'

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev heyetler arası görüşmenin ardından, ortak basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu açıklamasında; "Aliyev'in Bir millet iki devlet dediği gibi, biz buradan muhabbet almaya geldik. Ortak konularımızı ele aldık. Hangi konuda olursa olsun Azerbaycan'ı ilgilendiren her konu Türkiye'yide ilgilendirir. G20'de Azerbaycan'ı görmekten mutluk duyduk.Azerbaycan bayrağının oluğu yerde Türkiye bayrağı vardır" dedi.

TANAP 2018'den önce tamamlanacak

Başbakan Davutoğlu, TANAP gibi büyük bir proje Türkiye ve Azerbaycan dostluğu ile yapılmaktadır. Hedeflenen 2018 yılından daha önce bir vakitte bitirmeyi hedefliyoruz. Türkiye-AB zirvesi konusunu da Aliyev'le paylaştık. En güvenilir aktarım Hazar üzerinde yapılacak enerji aktarımı olmalı dedik"

"Bakü Asya'nın yükselen yıldızı olacak. Azerbaycan'ın kalkınması Türkiye'nin Türkiye'nin kalkınması Azerbaycan'ın kalkınmasıdır. Hedefimiz yatırımları 20 milyon dolara yükseltmektir. Birçok ortak kültür ve medeniyet konusunda ortak çalışma yapmamız gerekiyor. Medeniyetler Projesi konusunda da ortak çalışmalar sürdürülecek. Savunma sanayi alanındaki ortak çalışmalarımız devam edecek ve Azerbaycan'ın kendi savunma sanayisini oluşturabilmesine destek verilecek"

Azerbaycan'a ait Kafkasya topraklarının yüzde 20'si işgal altında iken adil ve kalıcı barışın kalıcı olması ve toprakların kurtulması adına Türkiye desteğini sürdürmeye devam edecek.

Suriye krizinden en fazla etkilenen ülke Türkiye

Davutoğlu, "Düşürülen Rus uçağının düşürülmesi konusunda şeffaf olduğumuz bildirdik. Türkiye kendi sınırını korumuştur. Hiç bir ülkeyi hedef almamıştır. İhlalaler Rusya ile paylaşıldı. Hava sahamız bizim için kutsaldır. Suriye krizinden en fazla etkilen ülke Türkiye'dir. 2 milyondan fazla sığınmacıyı misafir ediyoruz"

Putin'e seslendi

"Türkiye Rusya ile her konuyu görüşmeye hazırız. İki Dışişleri Bakanı Lavrov ve Çavuşoğlu buluşacaklar. Her konuyu müzakere ederiz. Müzakere edemeyeceğimiz tek konu sınırlarımızdır. Putin'e sesleniyorum. itham yerine karşılıklı konuşabileceğimiz alanlarda buluşalım. İthamlar son bularak rasyonel şekilde konuşulmalı. Asılsız ithamlarla yapılan suçlamaları kabul etmiyoruz. Türk hava-kara veya deniz sahasını ihlal edecek hiç bir adıma izin verilmeyecek" dedi.

Haber Ara