Dolar

32,3980

Euro

35,1997

Altın

2.324,72

Bist

9.079,97

Putin: ABD, Şam'ı vuracak!

Rusya Devlet Başkanı Putin, 'ABD'nin Şam'ın güneyini vuracağına dair duyum aldık' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-11 15:56:03

Putin: ABD, Şam'ı vuracak!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Rusya Devlet Başkanı Putin, "ABD'nin Şam'ın güneyini vuracağına dair duyum aldık" dedi.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüşmesinin ardından Moskova'da basın toplantısı düzenleyen Putin, Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun kasabasında kimyasal saldırı düzenlediği konusundaki ifadeleri iddia olarak nitelendirdi ve 'provokasyon' dedi.

Putin, şunları söyledi:

"(ABD Başkanı Donald) Trump'ı eleştiren Batı, şimdi Washington'la ilişkilerini düzeltmek için Rusya ve Suriye'yi ortak düşman seçti. Buna karşı sabırlı davranmaya hazırız fakat yakında daha pozitif bir tavır takınacaklarını umuyoruz. Çeşitli kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, benzer provokasyonlar —bunu başka şekilde tanımlamam mümkün değil- Şam kırsalı da dahil olmak üzere Suriye'nin başka bölgelerinde de hazırlanıyor. Bazı maddeler atıp suçu Suriye hükümetine yıkmayı planlıyorlar. Cumhurbaşkanı Mattarella'ya bu olanların bana, 2003'ü hatırlattığını söyledim. O yıl, ABD temsilcileri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) bir oturumunda Irak'ta bulunduğunu söyledikleri kimyasal silahları göstermişti. Bunun sonrasında Irak'ta askeri bir operasyon başlatılmıştı. Bu operasyonda Irak'ın harap olması, terörist tehdidin artması ve IŞİD'in belirmesiyle sonuçlanmıştı. Şimdi de aynı şeyler oluyor. Bunlar bana yazarlarımız İlf ve Petrov'un bir romanlarındaki sözlerini hatırlatıyor: 'Sıkıldım kızlar' demek istiyorum. Bunların hepsini gördük. Lahey'de ilgili BM kurumuna başvurmayı planlıyoruz. Uluslararası topluma da, tüm bilgilerin derinlemesine soruşturulup, soruşturmanın sonuçlarına göre gerekli adımların atılması çağrısında bulunuyoruz."

RUSYA GENELKURMAY BAŞKANLIĞI: ABD TEKRAR SALDIRABİLİR

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, ABD'nin Suriye'ye yeni füze saldırıları düzenleyebileceğni söyledi.

ABD'nin Suriye'nin Humus kentindeki Şayrat hava üssüne uluslararası hukuku ihlal ederek saldırı düzenlediğini belirten Rudskoy, “Suriye hükümetine İdlib'in Han Şeyhun bölgesinde kimyasal silah kullandığı iddiasıyla yöneltilen suçlamalarla ilgili haberleri dikkatle analiz ettik. Bu haberlerin sahteliği, büyük şüpheler yaratıyor. Sadece bizde değil, giderek artan sayıda uzman ve kuruluş, video görüntülerin sahte olduğunu düşüncesine eğilim gösteriyor” dedi.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara