Dolar

32,5099

Euro

34,9393

Altın

2.430,53

Bist

9.716,77

Prof. Gürses: Erdoğan hakkındaki bilgileri Alman istihbaratına kim verdi?

Prof. Dr. Emin Gürses, Veryansın TV’ye yaptığı açıklamalarda dikkat çeken iddialarda bulundu. “Beni hapse atanlar, FETÖcü hakimler ve savcılardı” diyen Gürses, dönemin AK Partili bazı siyasetçilerinin de söz konusu kişilerin kaçacağını bildiklerini ileri sürdü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-22 21:53:36

Prof. Gürses: Erdoğan hakkındaki bilgileri Alman istihbaratına kim verdi?

“Tayyip Erdoğan hakkındaki bilgileri Alman istihbaratına verdiler”

2008-2010 yılında kendisi hakkında hapis kararı veren FETÖ üyesi hakim ve savcıların, yurt dışına kaçtıkları sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki bilgileri Alman istihbaratına ulaştırdıklarını iddia eden Gürses, şunları söyledi;

“Onları kaçırdılar yurt dışına. Zekeriya Öz'ü yurt dışına kaçıranlar da bunların birimleri, kendi kendine kaçmadı. Öz, Rize'de yemek verdi, kapıdan çıktı. Çıktıktan 5 dakika sonra "tutuklama kararı çıktı" diye telefon geldi. Bundan o dönemin AK Partililerinin de haberi vardı. Tayyip Bey, AK Partililere sorsun, "bu adam nasıl kaçtı?" diye. Tayyip Bey hakkındaki bilgi ve konuşmaların hepsini gitti, Alman istihbaratına verdi.”

“Kenan Evren, cehennemde ateşi bol olsun”

Aynı zamanda istihbarat ve psikolojik savaş alanında uzman olan Gürses, Alman istihbaratının FETÖ ile ilişkisine de temas etti. Gürses, Alman istihbaratının CIA tarafından örgütlendiğini hatırlatarak şöyle konuştu;

“Alman istihbaratı demek CIA demek yani. Alman istihbaratı bağımsız değil ki. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Alman istihbaratı ile çalışmış, o örgütlemiş. Nasıl bizim istihbaratı CIA örgütlemiş, gençleri yollarda öldürmüşler. 70'li yıllarda akşam evimize sağ salim gittiğimiz zaman seviniyorduk. Kim bunları örgütlüyordu? Fetullah Gülen'i hapse atmayın diyen Kenan Evren gibi ekipler, bu hainler. Kenan Evren, cehennemde ateşi bol olsun. Sonra ne oldu? 25-30 sene sonra yargılandı. Yani Türkiye Cumhuriyeti'nde yargılanma olmaz diye bir şey yok, gelir seni bulur. Gizli diye bir şey yok.”

Haber Ara