Dolar

32,3667

Euro

35,0588

Altın

2.324,81

Bist

9.079,97

Prof. Dr. Feyiz, virüse yakalandığı süreci anlattı: 'İlk gün yüksek ateş, ikinci gün yoğun kas ağrısı...'

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, koronavirüsü yendikten sonra bir video yayınlayarak öğrencilerine ve gençlere “Evde kalın” çağrısı yaptı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-31 09:46:41

Prof. Dr. Feyiz, virüse yakalandığı süreci anlattı: 'İlk gün yüksek ateş, ikinci gün yoğun kas ağrısı...'

Hürriyet'ten Esra Ülkar'a konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz "13 Mart'ta yüksek ateş, üşüme ve titreme belirtileri ile başladı. Benim grip rutinim böyle değil. O nedenle koranavirüsten şüphelendim" dedi ve süreci şöyle anlattı:

İKİNCİ GÜN: BACALARDA KAS AĞRISI

"İlk belirti sonrası, ikinci gün bacaklarımda korkunç kas ağrıları başladı. Kaslarımın içinden gelen baharat acısı gibi. Doktora gittim. O gün hastanede test aldım ve verilen ilaçlarla eve gönderildim. Kendimi karantinaya almam istendi ve çatı katına yerleştim. Sonra cuma günü eşimde yüksek ateş, baş ağrısı ve hafif nefes darlığı başladı."

5e82c16fc9de3d1ab0fb61f7

DOKTORLARIN GÖZETİMİ ŞART

"Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırıldım. İki kişilik odalara tek kişi yerleştiriyorlar. Burada bir şeyin altını çizmek istiyorum. Hiç kimse burada açıklayacağım tedavi süreçlerine bakıp, kendi başlarına ilaç almaya kalkmasın. Kullanılan ilaçlar ağır ve doktor gözetiminde kullanılmaz ise sonuçları ölümcül olabilir. Hafif hasta grubu içine girdiğim için sabah akşam sıtma ilacı ile birlikte, antibiyotik ve gün içerisinde damardan antibiyotik verdiler."

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara